Υαλουρονικό οξύ: Γιατί δεν πρέπει να το φοβάστε! 

Ναι, ξέρουμε, και μόνο με τη λέξη οξύ… ο νους μας πάει στο κακό! Όμως, το υαλουρονικό οξύ κάθε άλλο παρά οξύ είναι, τουλάχιστον με την τυπική έννοια του όρου είναι. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν πολυσακχαρίτη με απίστευτες ικανότητες ενυδάτωσης και συσφικτικής δράσης. Ας λύσουμε λοιπόν, τις απορίες για να το εμπιστευθούμε! 

Αν η λέξη οξύ σας κάνει επιφυλακτικές απέναντι στο υαλουρονικό οξύ, τότε αφήστε κάθε ενδοιασμό πίσω σας! Τα γεμάτα χείλη και η νεανική εικόνα του προσώπου είναι μια μόδα που δεν φαίνεται να σταματάει σύντομα, και το υαλουρανικό είναι ένα από τα διαθέσιμα όπλα.  

Η γήρανση του δέρματος έχει τη μορφή κυρίως φωτογήρανσης και παρουσιάζεται με αδυνάτισμα του δέρματος, αύξηση των λεπτών ρυτίδων, δυσχρωμίες, δερματικές βλάβες κ.α. Αντίθετα, η χαλάρωση του συνδετικού ιστού, των μυών και του λίπους οδηγεί σε χαλάρωση στο οβάλ του προσώπου, τα μάτια, του λαιμού.

Η απώλεια όγκου, δηλαδή του λίπους κυρίως είναι περισσότερο εμφανής στα μάτια, γύρω από το στόμα και τα μάγουλα. Τέλος, οι αλλαγές του κρανίου και της οδοντοστοιχίας συμβάλλουν ακόμα περισσότερο στην απώλεια όγκου και στήριξης.

Τα υαλουρονικά κατά βάση αντικαθιστούν τον χαμένο όγκο, αντιμετωπίζουν δηλαδή ένα μέρος μόνο του πολύπτυχου φαινομένου της γήρανσης. Ανάλογα με την τεχνική και το βάθος έγχυσης, μπορεί να προστεθεί όγκος σε βάθος, ή πιο επιφανειακά, για το γέμισμα ρυτίδων.

Πού εφαρμόζεται 

Το υαλουρονικό οξύ έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε δυνατές περιοχές του προσώπου όπως είναι τα χείλη, που αναπληρώνει τον χαμένο όγκο και τα μάτια όπου αντιμετωπίζει τους μαύρους κύκλους.

Είναι επίσης, το κύριο υλικό για το σφιχτό περίγραμμα του προσώπου, τη σφριγηλή και την ενυδατωμένη του όψη.

Δείτε κάποιους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να φοβάστε το υαλουρονικό οξύ!

Είναι συμβατό με τον οργανισμό μας

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια φυσική ουσία που βρίσκεται μέσα στον οργανισμό μας, στο δέρμα, στους συνδετικούς ιστούς και στις αρθρώσεις ακόμη και στα μάτια. Γι’ αυτό και αποτελεί ιδανικό μέσον πλήρωσης, λόγω της συμβατότητας του με το ανθρώπινο σώμα.

Όταν εγχέεται στο πρόσωπο (filler) λειτουργεί σαν «φουσκωτό μαξιλαράκι» που υποστηρίζει τις δομές και τους ιστούς του δέρματος, οι οποίοι έχουν χάσει όγκο ή ελαστικότητα λόγω της φυσικής διαδικασίας της γήρανσης. 

Και επιπλέον, θεωρείται εξαιρετικό υλικό για κάθε τύπο δέρματος, ενώ δεν προκαλεί ακμή ή άλλες δερματικές αλλεργικές αντιδράσεις.

Μια θεραπεία ασφαλής και ταυτόχρονα αποτελεσματική 

Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ αποτελεί μια ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία όταν εφαρμόζεται από τον κατάλληλα εκπαιδευμένο πλαστικό χειρουργό ή δερματολόγο. 

Το αποτέλεσμα της θεραπείας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον γιατρό και την εμπειρία που διαθέτει. Ο γιατρός σας θα αξιολογήσει την κατάσταση του δέρματος σας και θα προτείνει το κατάλληλο για σας τύπο υαλουρονικού οξέως

Έχει και… αντίδοτο! 

Αν τυχόν κάτι δεν πάει καλά, και θέλετε να αναστρέψετε την κατάσταση, υπάρχει λύση. Η υαλουρονιδάση είναι στα χεριά του γιατρού για να διορθώσει επιπλοκές ή μη ικανοποιητικά αποτελέσματα. Η υαλουρονιδάστη, το αντίδοτο δηλαδή του υαλουρονικού οξέος, είναι ένα ένζυμο που διασπά το υαλουρονικό οξύ προκειμένου να διορθωθεί.

Πάντα βέβαια, πρέπει να χρησιμοποιείται από εκπαιδευμένο στη χρήση της γιατρό, ο οποίος κατανοεί πλήρως τον μηχανισμό δράσης, τον μεταβολισμό και τις παρενέργειες της. 

Πρόκειται για το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων πληρωτικών αφού μόνο μέσα σε μερικές ώρες μπορεί να αναστρέψει πλήρως τα μη επιθυμητά αποτελέσματα του υαλουρονικού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες ομορφιάς και ευεξίας, με εγγύηση ποιότητας. Προγραμματίστε μια εξατομικευμένη συμβουλευτική συνεδρία σήμερα.