Τα Πάντα για την Ρετινόλη

Σύμφωνα με κλινικές μελέτες η ρετινόλη είναι το πιο ισχυρό συστατικό για την καταπολέμηση της γήρανσης και είναι πλέον ευρέως γνωστή για τις ενυδατικές της ιδιότητες, την κυτταρική ανανέωση αλλά και την αντιμετώπιση ατελειών της επιδερμίδας.

Αν την έχεις δοκιμάσει και δε σου έχουν προκληθεί ερεθισμοί, τότε σίγουρα την έχεις λατρέψει.

Είναι μια λύση αντιγήρανσης που μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί σε όλες τις καθημερινές ρουτίνες περιποίησης, αλλά θέλει προσοχή!

Μερικοί υποστηρίζουν, ότι κάποιες φορές χρειάζεται παρακολούθηση το πως επιδρά στην επιδερμίδα, μιας και είναι ένα δραστικό συστατικό που ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμούς, ωστόσο πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις κάποιες ανακρίβειες που την αφορούν.

Η ρετινόλη ανήκει στην οικογένεια των ρετινοειδών της βιταμίνης Α. Οι ισχυρές ιδιότητές της είναι εδώ και καιρό γνωστές για την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και την αποτελεσματική καταπολέμηση των ρυτίδων, των σημαδιών ακμής ή των δυσχρωμιών. Μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα και ξεφλούδισμα – αλλά μη φοβάσαι!

Το γλυκολικό και το σαλικυλικό οξύ, καθώς και η βιταμίνη C, όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τη ρετινόλη μπορεί να αφήσουν το δέρμα ερεθισμένο και αφυδατωμένο.

Το κλειδί για την αποφυγή τυχόν ερεθισμών είναι να την εντάξεις στη ρουτίνα περιποίησής σου σταδιακά. Στην αρχή δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις το προϊόν μία ημέρα την εβδομάδα και, στη συνέχεια, αύξησε τη χρήση του καθώς το δέρμα σου τη συνηθίζει , ίσως επίσης να θέλεις να τη συνδυάσεις με μια καλή κρέμα για επιπλέον ενυδάτωση.

Όταν χρησιμοποιείται με μέτρο και προσεχτικά μπορεί να βοηθήσει ακόμη και στην αποτροπή μελλοντικών ερεθισμών από το να εμφανιστούν.

Λόγω της δραστικότητας των συστατικών της δεν μπορούν όλοι οι τύποι δέρματος να την ανεχτούν επομένως, αν έχεις πολύ ευαίσθητο δέρμα, ξεκίνα εναλλάσσοντας τη ρετινόλη με τη συνηθισμένη κρέμα νύχτας, ώσπου να σιγουρευτείς για τυχόν ερεθισμός. Στη συνέχεια προχώρα στην τακτική καθημερινή χρήση άφοβα.

ΜΗΝ ΑΝΑΒΑΛΕΤΕ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΑΣ

Προγραμματίστε τώρα μια ΔΩΡΕΑΝ συμβουλευτική συνεδρία αξιολόγησης.

Συμπληρώστε τη φόρμα που ακολουθεί και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εντός  24 ωρών.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.