Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι

Η πιθανότητα να φτιάξει κάποιος τη μύτη του χωρίς χειρουργείο και ρινοπλαστική, ακούγεται πολύ ελκυστική. Πιθανόν πολλοί να αναρωτιούνται εάν κάτι τέτοιο είναι δυνατόν.

Κι όμως.. η ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι είναι εφικτή και με πολύ καλά αποτελέσματα!

Κάποιες μύτες, μπορούν με πολύ εύκολο τρόπο να διορθωθούν χωρίς χειρουργείο, αλλά με χρήση ενέσιμων υλικών. Τα μειονέκτημα της μεθόδου είναι ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό για όλες τις μύτες, καθώς και ότι το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο, αν και συνήθως είναι μακράς διάρκειας. Από την άλλη πλευρά όμως, η πιθανότητα για κάποιον να μπορέσει να διορθώσει το σχήμα της μύτης με μία διαδικασία δέκα λεπτών, χωρίς χειρουργείο και με πολύ μικρό κόστος, προσφέρει ασύγκριτα πλεονεκτήματα.

Αναίμακτη πλαστική μύτης

Η ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι γίνεται με χρήση ενέσιμων υλικών γεμίσματος (fillers), τα οποία εγχύονται κάτω από το δέρμα της μύτης, αλλάζοντας το σχήμα της. Αφορά κυρίως σε μύτες που είναι φυσιολογικές ή μικρές σε όγκο και οι οποίες παρουσιάζουν πρόβλημα στο σχήμα τους. Δεν αφορά σε μύτες που είναι μεγάλες και χρειάζονται σμίκρυνση.

Η έγχυση του υαλουρονικού οξέος γίνεται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού και είναι μία αρκετά σύντομη και εύκολη διαδικασία. Χρειάζεται προσοχή όμως στο ότι είναι μία πράξη που δεν πρέπει να γίνεται από οποιονδήποτε γιατρό χρησιμοποιεί υαλουρονικό οξύ ή άλλα υλικά γεμίσματος. Θα πρέπει ο συγκεκριμένος γιατρός να έχει και γνώσεις στη ρινοπλαστική.

Επίσης, η ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι προϋποθέτει ο γιατρός να έχει κάποια εμπειρία στον τρόπο αυτό διόρθωσης της μύτης, διότι, ως μέθοδος, έχει κάποιες ιδιαιτερότητες.

Ένα άλλο θετικό της μεθόδου, είναι ότι ακόμη και σε περίπτωση που το τελικό αποτέλεσμα δεν αρέσει, μπορεί αυτό να είναι αναστρέψιμο. Μπορεί δηλαδή ο πλαστικός χειρουργός, με έγχυση ενός άλλου φαρμάκου, να επαναφέρει τη μύτη στην αρχική της κατάσταση.

Φυσικά, δεν υπάρχουν τομές και σημάδια πάνω στη μύτη. Η διαδικασία γίνεται χωρίς να χρειάζεται κανενός είδους αναισθησία και μπορεί να είναι σταδιακή. Δηλαδή, μπορεί ο γιατρός να τοποθετήσει μία μικρή ποσότητα υαλουρονικού και αφού το άτομο δει το αποτέλεσμα στον καθρέφτη, να συνεχίσει προσθέτοντας λίγο ακόμα, πράγμα που μπορεί να γίνει την ίδια ημέρα ή και σε μεταγενέστερη. Μπορεί, δηλαδή, το άτομο να δει τη μύτη του να χτίζεται σιγά-σιγά.

Με αυτόν τον τρόπο έχει τη δυνατότητα να εξοικειωθεί καλύτερα μαζί της, αλλά και να παρατηρεί τις όποιες ατέλειες, τις οποίες θα τις διορθώνει σταδιακά.

Επίσης, με τον ίδιο τρόπο, έχει κανείς τη δυνατότητα να διορθώσει παράλληλα το πηγούνι ή και γενικότερα το σχήμα της κάτω γνάθου.

Η διάρκεια του αποτελέσματος συνήθως είναι πάνω από ένα χρόνο και μετά από κάποιες επαναλήψεις η διάρκεια του αποτελέσματος αυξάνεται σημαντικά. Σε κάποια άτομα έχει παρατηρηθεί ακόμη και μονιμότητα του αποτελέσματος. Το υαλουρονικό, ως γνωστόν, είναι από τα πλέον ασφαλή υλικά που χρησιμοποιούνται στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής.

Το μοναδικό συναίσθημα να βλέπει κανείς τη μύτη του μέσα σε λίγα λεπτά να αλλάζει σχήμα, κάνει τη διαδικασία αυτή ιδιαίτερα εντυπωσιακή και αγαπητή στα άτομα που την έχουν δει να εφαρμόζεται πάνω τους

Γνωρίζουμε όλοι ότι η διόρθωση του σχήματος της μύτης γίνεται με επεμβατικό τρόπο, την λεγόμενη ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι. Κάποια είδη όμως προβλημάτων, όχι όλα, μπορούν να διορθωθούν και με μη επεμβατικό τρόπο. Μπορούν να διορθωθούν χωρίς χειρουργείο μέσα σε 5-10 λεπτά. Τονίζω, δεν διορθώνονται τα πάντα και όλα τα προβλήματα της μύτης με τον τρόπο αυτό. Κάποια όμως διορθώνονται. Όταν εγώ λοιπόν βλέπω ένα άτομο να έρχεται στο ιατρείο με προβλήματα στο σχήμα της μύτης το πρώτο που κοιτάω είναι μήπως αυτό το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί με κάποιο εύκολο τρόπο σε 5-10 λεπτά.

Αν μπορούμε να το διορθώσουμε εύκολα, δεν βρίσκω το λόγο γιατί να το διορθώσουμε με δύσκολο τρόπο. Σίγουρα σε ένα πλαστικό χειρουργό αρέσει να κάνει ρινοπλαστικές. Όμως πρέπει να μπαίνουμε στη θέση του άλλου και να βλέπουμε ότι θα ήθελε να το διορθώσει με εύκολο τρόπο, αν αυτό είναι εφικτό.

Ποιοι είναι αυτοί οι εύκολοι τρόποι? Ο ένας τρόπος, ο σημαντικότερος θα έλεγα, είναι η ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με χρήση υαλουρονικού. Τοποθετώντας υαλουρονικό σε κάποια συγκεκριμένα σημεία, μπορούμε να ισιώσουμε την μύτη. Μπορούμε σίγουρα να την μεγαλώσουμε αν η μύτη είναι μικρή ή μπορούμε να διορθώσουμε κάποια προβλήματα από προηγούμενες ρινοπλαστικές. Στη διόρθωση προβλημάτων από προηγούμενες ρινοπλαστικές το υαλουρονικό είναι μαγικό. Τις περισσότερες φορές είναι πολύ αποτελεσματικό. Άλλο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι το μπότοξ. Και το μπότοξ μπορεί να διορθώσει κάποια πράγματα, να σηκώσει λιγάκι τη μύτη. Σε συνδυασμό δε με υαλουρονικό μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα. Με πολύ έξυπνο τρόπο να βελτιώσουμε πολλές μύτες. Όχι όλες, ξαναλέω. Κάποιες μύτες ιδίως όταν θέλουν σμίκρυνση τότε θα πρέπει να γίνει κανονική ρινοπλαστική. Μπορώ όμως να σας πω ότι πάνω από το 50% των περιπτώσεων που βλέπω στο ιατρείο, διορθώνονται με μη επεμβατικό τρόπο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες ομορφιάς και ευεξίας, με εγγύηση ποιότητας. Προγραμματίστε μια εξατομικευμένη συμβουλευτική συνεδρία σήμερα.