Προλάβετε την ακμή του χειμώνα με αυτές τις 3 συμβουλές των ειδικών

Πέρα από τις αλλαγές θερμοκρασίας και τις αλλαγές στη καθημερινότητα που επιβάλλει ο χειμώνας, έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την περίοδο και τη ξηρότητα του δέρματος που ενοχλεί τους περισσότερους αυτήν την εποχή του χρόνου.

Παρ’ όλο που οι άνθρωποι συχνά υποθέτουν ότι η ακμή βελτιώνεται καθώς ο καιρός αλλάζει από ζεστό σε κρύο, η  ακμή τείνει να επιδεινώνεται ή να γίνεται πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί το χειμώνα. Αυτό οφείλεται κυρίως στην υπερβολική αφυδάτωση του δέρματος.

Αν ένα από τα πιο συνηθισμένα δερματικά προβλήματα είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματά σας το χειμώνα, διαβάστε παρακάτω συμβουλές για να διατηρήσετε υγιές, καθαρό δέρμα.

Τι προκαλεί ακμή το χειμώνα;

Το δέρμα μας παράγει φυσικά μια λιπαρή ουσία γνωστή ως σμήγμα, η οποία μπορεί να παγιδευτεί στους πόρους μας, αν δε ρυθμιστεί. Αυτή η συσσώρευση λιπαρών ουσιών οδηγεί σε φραγμένους πόρους και κάθε είδους ατέλειες όπως σπυράκια, λευκά ή μαύρα στίγματα – μαζί με μεγαλύτερα εξογκώματα κάτω από την επιφάνεια που είναι και επώδυνα! 

Το σώμα σας ανταποκρίνεται στον ξηρό φθινοπωρινό αέρα παράγοντας ακόμη περισσότερο σμήγμα από το συνηθισμένο- αυτή η επιπλέον παραγωγή είναι που αυξάνει την ευπάθεια στην ακμή για πολλούς ανθρώπους.

Για πολλούς από εμάς, ο χειμώνας μπορεί να είναι μια περίοδος, όπου η συνήθως καθαρή επιδερμίδα μας γίνεται θαμπή, αφυδατωμένη και αντιασιθητική.

Αλλά γιατί; Οι κρύοι μήνες είναι ιδιαίτερα σκληροί για το δέρμα λόγω της έλλειψης υγρασίας που προκαλείται από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους που αφαιρούν την απαραίτητη ενυδάτωση- σε συνδυασμό με τη θέρμανση μέσα στα σπίτια όλη την ημέρα, αυτά τα στοιχεία προκαλούν φλεγμονή με αποτέλεσμα το φτωχό δερματικό φραγμό που οδηγεί σε ατέλειες – όχι μόνο εξωτερικά αλλά και βαθιά μέσα στο δέρμα! 

Επιπλέον, ντους ξηραίνει ακόμη περισσότερο το ευαίσθητο δέρμα, καθιστώντας το πιο επιρρεπές στη συσσώρευση βακτηρίων που προκαλούν ερεθισμούς. Με άλλα λόγια, χωρίς την απαραίτητη προστασία που προσφέρει η σωστή ενυδάτωση το σώμα σας δεν έχει τρόπο να καταπολεμήσει εύκολα αυτούς τους εποχικούς επιθετικούς παράγοντες!

 Πως να τη καταπολεμησετε

Καταπολεμήστε την ξηρότητα του χειμώνα και διατηρήστε το δέρμα σας ενυδατωμένο κάνοντας χλιαρό ντους κάτω των πέντε λεπτών, επιλέγοντας ήπια καθαριστικά για να αποφύγετε την απομάκρυνση των ελαίων από το πρόσωπο, το λαιμό, την πλάτη και το στήθος. Εφαρμόστε στη συνέχεια μια βαριά μη κωμειογόνο ενυδατική κρέμα για τις επιρρεπείς στην ακμή περιοχές και στη συνέχεια κάντε τακτική απολέπιση με προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη ή σαλικυλικό οξύ για καλύτερα αποτελέσματα–και μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε με μια επιπλέον δόση ενυδάτωσης!

Η διατήρηση της υγιούς ισορροπίας της επιδερμίδας απαιτεί προσοχή, ειδικά όταν οι αλλαγές στις εποχές μπορεί να την αποσυντονίσουν. Ο χειμώνας συχνά φέρνει μαζί του μια έξαρση των εξάρσεων της ακμής που μπορεί να απαιτούν επαγγελματική βοήθεια για να αντιμετωπιστούν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα – αλλά πού μπορείτε να απευθυνθείτε; Οι πιστοποιημένοι δερματολόγοι της Teladoc είναι εδώ για εσάς 24 ώρες το 24ωρο μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ή της εφαρμογής τους! Με λίγα μόνο κλικ, ανεβάστε εικόνες με τις μοναδικές ανάγκες σας για την περιποίηση του δέρματος, ώστε ένας από τους επαγγελματίες ιατρούς μας να δημιουργήσει μια προσαρμοσμένη διάγνωση και ένα σχέδιο θεραπείας προσαρμοσμένο στα μέτρα σας μέσα σε δύο ημέρες ή και λιγότερο. Θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο γνωρίζοντας ότι θα σας συνταγογραφηθούν φάρμακα, αν αυτό είναι ιατρικά απαραίτητο – καθώς και πολλές άλλες χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή των σπυριών από μαύρα στίγματα αυτή τη χειμερινή περίοδο!

ΜΗΝ ΑΝΑΒΑΛΕΤΕ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΑΣ

Προγραμματίστε τώρα μια ΔΩΡΕΑΝ συμβουλευτική συνεδρία αξιολόγησης.

Συμπληρώστε τη φόρμα που ακολουθεί και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εντός  24 ωρών.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.