Πρόκειται να πάρετε… τα βουνά; Έξτρα προστασία… στο χιόνι

Σε μεγάλο υψόμετρο, ο ήλιος, το κρύο κι ο αέρας μπορούν να βάλουν σε μεγάλες περιπέτειες την επιδερμίδα σας, από το να την αφυδατώσουν μέχρι και να την “κάψουν”. Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα μία προστατευτική κρέμα με δείκτη προστασίας ενάντια στην ακτινοβολία και στις ακραίες κλιματολογικές συνθήκες, αλλά και μερικά ακόμη χρήσιμα κόλπα.

Είστε δεινή σκιέρ ή απλά λατρεύετε να απολαμβάνετε τη θαλπωρή του τζακιού στα χιονοδρομικά κέντρα; Το χιόνι είναι πηγή χαράς αλλά, σε συνδυασμό με την έντονη ηλιοφάνεια, κρύβει κινδύνους για το δέρμα σας.

  • Χρησιμοποιήστε αντηλιακή προστασία στο βουνό ακόμα και εάν υπάρχει συννεφιά ή ομίχλη. Οι ακτίνες UV διαπερνούν τα σύννεφα και βλάπτουν το δέρμα. Σε συνδυασμό μάλιστα με το κρύο και τον άνεμο, αφυδατώνουν επικίνδυνα την επιδερμίδα, με ή χωρίς ήλιο. Η εφαρμογή τους πρέπει να ανανεώνεται σταθερά, κάθε 2-3 ώρες.
  • Τα χείλη, η μύτη και τα αφτιά είναι πολύ ευαίσθητα στον αέρα, στο κρύο και στην έντονη ηλιοφάνεια. Για να μην καεί η επιδερμίδα σας σε αυτές τις εύθραυστες ζώνες, προστατεύστε τις με μια ειδική κρέμα ή ένα στικ ολικής προστασίας.
  • Φροντίστε το δέρμα σας με μια ενυδατική κρέμα για μετά τον ήλιο. Μετά από μια μέρα στις πίστες, η ενυδατική σας, θα επαναφέρει τη φυσική υδατική ισορροπία του δέρματος και θα εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες, που είναι υπεύθυνες για την πρόωρη γήρανσή του.
  • Με μια πλούσια ενυδατική μάσκα προσώπου εξασφαλίζετε την ιδανική ισορροπία του δέρματος, καθώς το κρύο αποδιοργανώνει τις φυσικές αντιστάσεις του με αποτέλεσμα να εμφανίζει έντονη ξηρότητα. Εφαρμόζοντας κάθε δύο ημέρες την ενυδατική μάσκα, θα είστε ήσυχη.
  • Η κρέμα νυκτός είναι ακόμα πιο απαραίτητη κάτω από τέτοιες συνθήκες. Επιλέξτε μία με πλούσια σύνθεση σε θρεπτικά συστατικά για άμεση αναζωογόνηση και ελαστικότητα.
  • Προστατεύστε ακόμα περισσότερο τα χέρια σας. Ακόμα και εάν φοράτε γάντια σε κάθε σας βήμα, η επιδερμίδα των χεριών σας χρειάζεται έξτρα φροντίδα αυτήν την περίοδο. Μια ενυδατική κρέμα, εμπλουτισμένη τόσο με θρεπτικά όσο και με επουλωτικά συστατικά θα διατηρήσει τη βελούδινη υφή των χεριών σας, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.

Προσοχή!!

Μην παρασύρεστε από την αίσθηση του κρύου στο δέρμα σας: το χιόνι και ο πάγος αντανακλούν μέχρι και 80% τις ακτίνες UV. Υπολογίστε ότι για κάθε 1.000 μέτρα ύψος, οι ακτίνες του ήλιου εντείνουν τη δράση τους κατά 13%! Άρα μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε πάντα μια αντηλιακή κρέμα και γυαλιά ηλίου! 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες ομορφιάς και ευεξίας, με εγγύηση ποιότητας. Προγραμματίστε μια εξατομικευμένη συμβουλευτική συνεδρία σήμερα.