Peeling Laser (Πήλινγκ) για ανανέωση του δέρματος

Θεραπεία ανανέωσης του δέρματος

Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες, πιο ασφαλείς, πιο συχνά εφαρμοζόμενες και ακόμα αναντικατάστατες θεραπείες ανανέωσης του δέρματος. Αποσκοπεί στην αφαίρεση των επιφανειακών στοιβάδων του δέρματος έτσι ώστε νέα επιδερμίδα να δημιουργηθεί η οποία ποιοτικά είναι πάντα καλύτερη από την προηγούμενη.

Απευθύνεται στα άτομα που έχουν τα εξής προβλήματα:

  • Λεπτές ρυτίδες
  • Δυσχρωμίες, υπερκερατώσεις, πανάδες, κ.λ.π.
  • Σημάδια από ακμή
  • Έλλειψη φωτεινότητας από το δέρμα
  • Έντονους πόρους του δέρματος

Ανάλογα με τους τρόπους που γίνεται η διαδικασία αυτή, χωρίζονται σε:

  • Χημικά peeling: γλυκολικό οξύ, TCA, φαινόλη, κ.λ.π.
  • Μηχανικά peeling: δερμαπόξεση, κρύσταλλοι, κ.λ.π..Θερμικά peeling: laser resurfacing.

Εκτός από τους παραπάνω παράγοντες σημαντικότατο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα έχει το βάθος στο δέρμα όπου κανείς θα φτάσει με μία από τις προηγούμενες μεθόδους. Όσο μεγαλύτερο είναι το βάθος στο οποίο φτάνουμε τόσο καλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε να προσδοκούμε, αλλά και τόσο περισσότερο αυξάνουμε το χρόνο αποθεραπείας. Υπάρχει βέβαια κάποιο όριο βαθύτερα του οποίου απαγορεύεται κανείς να προχωρήσει.

Κάθε είδος peeling είναι καλό και πολλές φορές απαραίτητο να προηγείται ή να έπεται κάποιας ειδικής θεραπείας με συγκεκριμένες καλλυντικές ουσίες που υποδεικνύει ο γιατρός. Κατάλληλη εποχή είναι από τον Oκτώβριο έως τον Απρίλιο λόγω μειωμένης ηλιοφάνειας. Τα ελαφριά peeling όμως μπορούν να γίνουν και πέραν αυτής της περιόδου.

Τα ελαφριά peeling είναι ανώδυνα. Τα βαθύτερα όμως απαιτούν τη χρήση τοπικού αναισθητικού ή και κάποιων αναλγητικών φαρμάκων.
Όσον αφορά την επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες, στα ελαφριά peeling μπορεί κανείς να εμφανιστεί αμέσως. Εάν υπάρχει λίγη ερυθρότητα, μπορεί να χρειαστεί για μία ή δύο μέρες χρήση makeup. Σε βαθύτερα peeling μπορεί να χρειαστεί παραμονή στο σπίτι για 7-10 ημέρες και κατόπιν η χρήση makeup.

Τα άτομα που έχουν κατανοήσει τα προσδοκόμενα αποτελέσματα, είναι πολύ ικανοποιημένα από τη διαδικασία αυτή. Η διάρκεια του αποτελέσματος στα βαθιά peeling είναι για όλη τη ζωή όσον αφορά στις ουλές από ακμή ή για αρκετά χρόνια όσον αφορά τα υπόλοιπα προβλήματα. Σε ελαφρύτερα peeling μπορεί κανείς με περιοδικές εφαρμογές να συντηρεί το αποτέλεσμα.

Το δέρμα το οποίο είναι στεγνό, έχει λεπτές ρυτίδες, δυσχρωμίες δηλαδή πανάδες και διάφορα τέτοια δίνουν την εικόνα του γηρασμένου προσώπου. Είναι άλλο να βλέπεις ένα λαμπερό πρόσωπο και άλλο να βλέπεις ένα θαμπό πρόσωπο με ψιλές ρυτιδούλες κτλ. Εδώ λοιπόν έχουμε πολλές διαδικασίες που μπορούμε να κάνουμε. Η πιο παλιά διαδικασία και πιο γνωστή και σταθερή αξία είναι το πήλινγκ. Πήλινγκ γνωρίζουμε ότι γινόταν από την εποχή της Κλεοπάτρας. Οι γιαγιάδες έβαζαν λεμόνι στο πρόσωπο. Τι είναι? Οξέα φρούτων, επομένως κάνει πίλινγκ. Μπορεί να είναι κάτι το οποίο μπορεί να μας φαίνεται παλιό και τετριμμένο αλλά όμως όπως είπα είναι σταθερή αξία.

Αφαιρούμε κάποιες επιφανειακές στοιβάδες από το δέρμα του προσώπου και το δέρμα αναπλάθει επιδερμίδα καλύτερης ποιότητας. Τα πήλινγκ βέβαια χωρίζονται σε κατηγορίες. Έχουμε κατηγορίες αναλόγως με τον τρόπο με τον οποίο γίνεται.

Δηλαδή έχουμε τρεις κατηγορίες:

  • Αν γίνεται με χημικό τρόπο συζητάμε για χημικά πήλινγκ.
  • Αν είναι με μηχανικό τρόπο δηλαδή με τρίψιμο, έχουμε τo μηχανικά πήλινγκ.
  • Αν είναι με θερμικό τρόπο με λέιζερ (laser), έχουμε το λεγόμενο θερμικό πήλινγκ.

Τα ελαφριά peeling μπορούν να γίνουν στους περισσότερους μήνες του χρόνου. Στις περιπτώσεις που είναι αναγκαίο κάποιο πιο βαθύ πήλινγκ, κατάλληλη εποχή είναι από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, λόγω μειωμένης ηλιοφάνειας.

Το πήλινγκ τι δίνει? Δίνει μία λάμψη στο πρόσωπο. Φεύγουν τα νεκρά κύτταρα, ανανεώνονται. Ο οργανισμός δημιουργεί νέα επιδερμίδα καλύτερης ποιότητας και καλύτερης υφής. Στα βαθύτερα πήλινγκ έχουμε περισσότερα αποτελέσματα και εκεί μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα όχι μόνο στην υφή του δέρματος του προσώπου αλλά και στις ουλές, κυρίως από ακμή.

Όμως τα πήλινγκ χωρίζονται σε κατηγορίες και ανάλογα με το βάθος στο οποίο πάμε. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δηλαδή πόσο βαθιά στις στοιβάδες του δέρματος θα πάμε? Όσο πιο βαθιά πάμε τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχουμε αλλά ταυτόχρονα αυξάνουμε και τον χρόνο αποθεραπείας. Θα έχουμε δηλαδή περισσότερο χρόνο αποθεραπείας, περισσότερο χρόνο κατά τον οποίο δεν θα μπορούμε να εμφανιστούμε στο περιβάλλον μας.

Για το λόγο αυτό τα περισσότερα άτομα επιλέγουν τα πιο ελαφριά πήλινγκ, δηλαδή ότι “ας κάνω κάτι να δω μια διαφορά έστω και μικρή, αλλά να μπορώ να πάω στη δουλειά μου την επόμενη μέρα.” Κάποια άτομα βέβαια προτιμούν κάτι πιο δραστικό αν έχουν χρόνο που μπορούν να μείνουν στο σπίτι τους και να μην εμφανιστούν όπου εκεί ναι πάμε σε κάτι πιο αποτελεσματικό ταυτόχρονα.

Τα πήλινγκ γίνονται μόνο χειμώνα. Τα πολύ βαθιά πήλινγκ γίνονται αυστηρά χειμερινούς μήνες δηλαδή από Νοέμβριο μέχρι Φεβρουάριο. Τα πιο ελαφριά πήλινγκ μπορούν να γίνουν και λίγο αργότερα, όχι όμως μέσα στο καλοκαίρι. Δεν είναι καλή ιδέα να κάνουμε πήλινγκ μέσα στο καλοκαίρι, εκτός αν ένα άτομο για λόγους εργασίας ή τον τρόπο ζωής του δεν εκτίθεται καθόλου σε ήλιο.

Στα ελαφριά πήλινγκ μπορεί κανείς να εμφανιστεί αμέσως. Εάν υπάρχει λίγη ερυθρότητα, μπορεί να χρειαστεί για μία ή δύο μέρες χρήση makeup. Σε βαθύτερα peeling μπορεί να χρειαστεί παραμονή στο σπίτι για 7-10 ημέρες και κατόπιν η χρήση makeup. Γέμισμα με fillers Τα fillers ή υλικά γεμίσματος είναι μία κατηγορία υλικών που αποσκοπούν στο να γεμίσουν μία περιοχή του δέρματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για γέμισμα των ουλών, όταν αυτές είναι βαθιές. Δεν είναι όλα τα είδη των ουλών κατάλληλα για τη διαδικασία αυτή και θα είναι ο πλαστικός χειρουργός αυτός που θα κρίνει την καταλληλότητα κάθε ουλής. Το πλέον χρησιμοποιούμενο υλικό γεμίσματος είναι το υαλουρονικό. Πρόκειται για ένα ασφαλέστατο υλικό το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια σε γέμισμα ρυτίδων ή διαμόρφωση σχήματος προσώπου. Έχει χρησιμοποιηθεί σε πολύ μεγάλες ποσότητες και έχει αποδείξει την ασφάλειά του. Η μέθοδος αυτή, δηλαδή του γεμίσματος των ουλών με υλουρονικό, δεν μπορεί να εξαφανίσει μία ουλή, μπορεί όμως να τη βελτιώσει σημαντικά. Εάν συνυπολογίσουμε το ότι πρόκειται για μία εύκολη, γρήγορη και χαμηλού κόστους λύση, την καθιστά ένα ακόμα όπλο στη διόρθωση των σημαδιών από ακμή.

Τα πήλινγκ μπορούν να συνδυαστούν και με άλλες διαδικασίες. Σχεδόν με οποιαδήποτε διαδικασία θα έλεγα. Μπορούμε δηλαδή να κάνουμε ένα πήλινγκ και μετά να κάνουμε μία μεσοθεραπεία ή να βάλουμε κάποια νήματα ή ακόμα και να κάνουμε κάποια ανανέωση με laser. Επομένως λειτουργεί και συνδυαστικά και ενισχύει το αποτέλεσμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες ομορφιάς και ευεξίας, με εγγύηση ποιότητας. Προγραμματίστε μια εξατομικευμένη συμβουλευτική συνεδρία σήμερα.