woman sleeping

Γνωρίζετε γιατί ήταν ωραία η κοιμωμένη;

Γνωρίζετε γιατί ήταν ωραία η κοιμωμένη;

Μα, γιατί…κοιμόταν !

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου που εορτάζεται στις 15 Μαρτίου, είναι ευκαιρία να θυμηθούμε κάποια από τα οφέλη του ύπνου, ώστε να μπορούμε κι εμείς να ξυπνάμε κάθε πρωί, με επιδερμίδα μωρού και λάμψη πριγκίπισσας.

Οι ειδικοί συνιστούν να κοιμόμαστε, κατά μέσο όρο, επτά ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Υποστηρίζουν μάλιστα, πως αν τηρούμε πιστά κάποιες «ιεροτελεστίες» πριν πέσουμε για ύπνο, θα ξυπνάμε, κάθε πρωί, ανανεωμένες, με καλή διάθεση και έτοιμες να αντεπεξέλθουμε σε κάθε καθημερινή πρόκληση και δυσκολία.

Η επιδερμίδα μας είναι πολύτιμη και απαιτεί φροντίδα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η επιδερμίδα καλείται να αντιμετωπίσει την επιβλαβή επίδραση του ήλιου, την ατμοσφαιρική μόλυνση, τους ρύπους, τυχόν στρεσογόνες παραμέτρους.

Όμως, κατά τη διάρκεια της νύχτας, μπορούμε να δώσουμε στο δέρμα την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να επανορθώσει τυχόν «ζημιές» που υπέστη την ημέρα, με απλές και σύντομες διαδικασίες.

Κατ’ αρχήν αφαιρούμε το μακιγιάζ και καθαρίζουμε την επιδερμίδα μας. Έπειτα, απλώνουμε και εφαρμόζουμε την κρέμα νυκτός ώστε τα θρεπτικά συστατικά της να προετοιμάσουν το δέρμα να υποδεχτεί τα ευεργετικά οφέλη αναδόμησης που προσφέρει ο ύπνος.

Σημαντικό : Τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε, καλό είναι, να μας τα έχει συστήσει κάποιος ειδικός για την υγεία του δέρματος. Ο ειδικός θα ολοκληρώσει τη διαδικασία ανάλυσης της επιδερμίδας και θα προτείνει εξειδικευμένη περιποίηση, προσαρμοσμένη στις προσωπικές ανάγκες μας.

(Αν είναι να κάνουμε κάτι καλό για εμάς, καλύτερα να το κάνουνε σωστά ώστε να αποκομίσουμε περισσότερα οφέλη).

 Επιπλέον : Σε περίπτωση που αντιμετωπίζουμε ακμή, εφαρμόζουμε τη θεραπεία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Εμείς θα απολαμβάνουμε ύπνο και η επιδερμίδα μας θα αυτοεπιδιορθώνεται.

Για όμορφα αλλά και υγιή χέρια.

Τα χέρια είναι το μέσο για να είμαστε περισσότερο αποτελεσματικές και δημιουργικές. Με αυτά αγκαλιάζουμε, προσφέρουμε χάδια, μαγειρεύουμε, περιποιούμαστε τους δικούς μας ανθρώπους. Όμως, ταλαιπωρούνται. Τα εκθέτουμε συχνά σε νερό, κρύο, αντισηπτικά. Οφείλουμε και αυτά να τα περιποιηθούμε και να τα προσέξουμε. Εφαρμόζουμε την κατάλληλη κρέμα που ταιριάζει στα χέρια μας, εκμεταλλευόμαστε την διάρκεια του ύπνου και το πρωί τα χέρια μας είναι απαλά σαν βελούδο και έτοιμα να «αγκαλιάσουν» ξανά, τις προκλήσεις της ημέρας.

Άλλωστε, κάθε πριγκίπισσα οφείλει να φροντίσει ώστε να έχει όμορφα και απαλά χέρια τη στιγμή που ο πρίγκηπάς της θα πλησιάσει για να της τα φιλήσει.

Tip. Εφαρμόζουμε την κρέμα στα χέρια, κάνοντας κυκλικές κινήσεις σε όλη την παλάμη και στα δάχτυλα.

Μύθος ή Αλήθεια;

  • Όσο περισσότερο κοιμόμαστε, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχουμε να χάσουμε τα περιττά κιλά.

ΑΛΗΘΕΙΑ : Οι περισσότερες ώρες ύπνου μπορούν να ρυθμίσουν και   να βελτιώσουν την       ενδοκρινική λειτουργία, η οποία επηρεάζει την απορρόφηση και συσσώρευση του λίπους στο σώμα.

  • Ο μη καθαρισμός του προσώπου, το βράδυ πριν τον ύπνο, μπορεί να προκαλέσει ακμή.

ΑΛΗΘΕΙΑ : Καθαρίζοντας το πρόσωπό μας από μακιγιάζ και τους ρύπους της ημέρας, αφήνουμε την επιδερμίδα μας να αναπνεύσει ελεύθερα και δεν συσσωρεύει σμήγματα που συντελούν στην παρουσία της ακμής.

  • Αν κοιμόμαστε με το πρόσωπο χωμένο στο μαξιλάρι, μπορεί να αποκτήσουμε πιο γρήγορα περισσότερες ρυτίδες.

ΑΛΗΘΕΙΑ : Αν κοιμόμαστε με το πρόσωπο στο μαξιλάρι, εμποδίζουμε την επιδερμίδα μας να ακολουθήσει ανεμπόδιστα τις διαδικασίες ανάπλασης.

Και μία μεγάλη αλήθεια : Οι ρυτίδες δημιουργούνται κυρίως από την αλόγιστη έκθεση στον ήλιο.

Τελικό συμπέρασμα :

Η αγκαλιά του Μορφέα είναι ευεργετική και αναπλαστική για το δέρμα και τη διάθεσή μας, αρκεί να μην «κοιμόμαστε τον ύπνο του Δικαίου» και να εμπιστευόμαστε ΜΟΝΟ τους ειδικούς στο χώρο της ομορφιάς και της υγείας!

ΜΗΝ ΑΝΑΒΑΛΕΤΕ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΑΣ

Προγραμματίστε τώρα μια ΔΩΡΕΑΝ συμβουλευτική συνεδρία αξιολόγησης.

Συμπληρώστε τη φόρμα που ακολουθεί και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εντός  24 ωρών.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.