Οκτώβριος: Η ιδανική εποχή για βαθύ καθαρισμό προσώπου!

Τι να προσέξετε!

Καθώς ερχόμαστε από το καλοκαίρι και μπαίνουμε με… φόρα στο φθινόπωρο, ήρθε η ώρα για έναν επαγγελματικό βαθύ καθαρισμό. Όταν επιλέγουμε μία θεραπεία βαθύ καθαρισμού, περιμένουμε το πρόσωπό μας να αποκτήσει μια πιο λαμπερή και υγιή όψη. Τι γίνεται, όμως, σε περιπτώσεις που έχουμε ακριβώς, το αντίθετο αποτέλεσμα; Τι σημαίνει αν εμφανιστούν κοκκινίλες, ερεθισμοί, αν το δέρμα μας «τραβάει» και το αρνητικό κοκτέιλ συνοδεύεται από φαγούρα… Τελικά, τι είναι φυσιολογικό και τι όχι;

1. Φυσιολογική εικόνα: Δέρμα που είναι ροζ ή κόκκινο

Ανάλογα με το είδος περιποίησης που προσφέρουμε στο πρόσωπό μας, θα έχουμε είτε ένα τονωτικό είτε ένα χαλαρωτικό αποτέλεσμα. Στις περιπτώσεις τόνωσης, μέσα από τη διαδικασία της απολέπισης ή τη χρήση ειδικών εργαλείων, καθώς το δέρμα διεγείρεται είναι πολύ πιθανό να αποκτήσει μια πιο έντονη ροζ απόχρωση ή και να κοκκινίσει.

Κάτι τέτοιο θεωρείται απολύτως φυσιολογικό. Αυτά τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν μέσα σε λίγες ώρες ή και μία-δυο ημέρες, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός μας και τη μηχανική ένταση.

Ανησυχητική εξέλιξη: Ακραία ερυθρότητα, ζέστη, αίσθηση καψίματος ή τσούξιμο; Εάν εφαρμόσουμε ένα χημικό πήλινγκ είναι πιθανό να αισθανθούμε τσούξιμο κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αλλά αυτό θα πρέπει να υποχωρήσει.

Εάν τα φαινόμενα επιμένουν, αυτό σημαίνει πως το δέρμα μας αντιδρά αρνητικά στα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν. Η αρνητική αντίδραση μπορεί να οφείλεται σε ένα συστατικό, στην υπερβολική απολέπιση ή στο χημικό πήλινγκ που δεν εφαρμόστηκε σωστά.

Θα πρέπει να ενημερώσουμε άμεσα την αισθητικό μας, ώστε να φροντίσουμε κατάλληλα το δέρμα μας για να επανέλθει στο φυσιολογικό.

2. Φυσιολογική εικόνα: Κόκκινο δέρμα, ακόμα και μια με δύο μέρες αργότερα

Εάν έχει κοκκινίσει αρκετά το πρόσωπό μας (δηλαδή σε κλίμακα από 1-10 είμαστε περίπου στο 5), ακόμα και μία ημέρα μετά την περιποίηση, αλλά δεν έχουμε άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες όπως κάψιμο ή τσούξιμο, το πιθανότερο είναι πως το δέρμα μας είναι πολύ ευαίσθητο δέρμα και θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο για να ηρεμήσει.

Χρησιμοποιώντας πιο ήπια προϊόντα και αποφεύγοντας τα πολύ ενεργά συστατικά, ώστε να μην ερεθιστεί περισσότερο η επιδερμίδα μας, σε μία-δυο ημέρες θα υποχωρήσει και η ερυθρότητα απολαμβάνοντας ένα φρέσκο και νεανικό δέρμα.

Ανησυχητική εξέλιξη: Εάν το κοκκίνισμα του δέρματος συνοδεύεται και την επόμενη ημέρα, μετά την περιποίηση προσώπου, με κάψιμο ή τσούξιμο (εκτός από το αναμενόμενο ξεφλούδισμα και αίσθηση τεντώματος έπειτα από χημικό πήλινγκ), θα πρέπει να ζητήσουμε τη συμβουλή ειδικού.

Η περιγραφή μας θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο λεπτομερής, ώστε να μας προτείνουν τα ανάλογα προϊόντα που θα ηρεμήσουν το δέρμα μας και θα επιταχύνουν τη διαδικασία ανάρρωσης.

3. Φυσιολογική εικόνα: Το αίσθημα εμπιστοσύνης καλμάρει και τις δερματικές αντιδράσεις

Εάν επιλέξουμε ινστιτούτο ομορφιάς είναι σημαντικό να έχουμε χτίσει μεταξύ μας μια σχέση εμπιστοσύνης. Η θεραπεία που θα λάβουμε, αλλά και το άτομο που θα μας αναλάβει θα πρέπει να είναι ήδη γνωστά σε εμάς, δημιουργώντας μια αίσθηση σιγουριάς τόσο για την εφαρμογή όσο και για το αποτέλεσμα.

Συμπέρασμα; Γνωρίζοντας τα προϊόντα και τον ειδικό, θα εξασφαλίσουμε μια απόλυτα θετική εμπειρία! Γιατί λοιπόν, να μην αισθανόμαστε ομορφιά και άνεση;

Ανησυχητική εξέλιξη: Σε περίπτωση τώρα, που δεν έχουμε ενημερωθεί ούτε σχετικά με τα προϊόντα εφαρμογής ούτε με το άτομο που θα μας αναλάβει, δημιουργείται ένα αίσθημα ανασφάλειας.

Είναι σημαντικό, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της θεραπείας, να μας ενημερώσουν για τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουν, καθώς και για την αίσθηση που θα μας προσφέρουν.

Εάν νιώσουμε οποιαδήποτε ενόχληση, τόσο από το προϊόν όσο και από τον τρόπο εφαρμογής, θα πρέπει να εκφράσουμε άμεσα και χωρίς ενδοιασμούς την κατάσταση.

Εμείς στην ALIAVITA, με τις έμπειρες αισθητικούς αλλά και τη σιγουριά του εξειδικευμένου πρωτοκόλλου  με προϊόντα της γαλλικής εταιρείας SOTHYS Paris, είμαστε κάτι παραπάνω από σίγουροι, ότι το αποτέλεσμα θα είναι ένα φωτεινό και καθαρό δέρμα απαλλαγμένο από σμήγμα και ρύπους!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες ομορφιάς και ευεξίας, με εγγύηση ποιότητας. Προγραμματίστε μια εξατομικευμένη συμβουλευτική συνεδρία σήμερα.