Μια αόρατη αλλά αποτελεσματική ασπίδα για το πρόσωπο.

«Την αντηλιακή κρέμα μου φορώ

και όλο τον κόσμο τον γυρνώ!»

Είναι όμορφες οι μέρες της Άνοιξης! Ο καιρός έχει ζεστάνει, ο ήλιος λάμπει και τον απολαμβάνουμε, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή. Πλέον έχουμε περισσότερη όρεξη για βόλτες, επισκέψεις στην παραλία ή και εξορμήσεις στην εξοχή.

Προσέχουμε όμως τον εαυτό μας; Βάλαμε σήμερα αντηλιακό στο πρόσωπο;

Αν η απάντηση είναι αρνητική, τότε ίσως πρέπει να το ξανασκεφτούμε.

Όλοι και όλες γνωρίζουμε ή έχουμε ακούσει για τις βλαβερές συνέπειες που μπορεί να έχει ο ήλιος στην επιδερμίδα μας : κοκκινίλες, πανάδες, εγκαύματα, πρόωρη γήρανση και άλλα πολλά. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε την λάμψη και τη σφριγηλότητά της, οφείλουμε να συμπεριλάβουμε στην καθημερινότητά μας, τη χρήση αντηλιακού.

Πως όμως επιλέγουμε το σωστό αντηλιακό;

Ο τύπος δέρματος, η ηλικία, κάποιες ιδιομορφίες (ακμή, πανάδες) είναι οι παράμετροι που πρέπει να αξιολογηθούν για την επιλογή του κατάλληλου αντηλιακού. Ιδανικά, για περισσότερη ασφάλεια, μπορούμε να επισκεφτούμε ένα κέντρο ιατρικής αισθητικής όπου δερματολόγος θα αξιολογήσει την επιδερμίδα και θα μας προτείνει την κατάλληλη αντηλιακή προστασία.

Η εφαρμογή της αντηλιακής κρέμας.  (Η αντηλιακή κρέμα εφαρμόζεται, δεν «απλώνεται», δηλαδή τοποθετείται με προσοχή ώστε να καλύψει σωστά και να απορροφηθεί με τον καλύτερο τρόπο).

Η ποσότητα που χρειαζόμαστε, είναι τόση όση το μέγεθος ενός φουντουκιού. Την εφαρμόζουμε σχολαστικά, σε όλο μας το πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Ο λαιμός και το ντεκολτέ οπωσδήποτε πρέπει να  συμπεριλαμβάνονται στην περιοχή φροντίδας.

Tip: εφαρμόζουμε αντηλιακή και στο πάνω μέρος των χεριών για να αποφύγουμε τη δημιουργία πανάδων.

Στην παραλία…

Καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα και παραλία, ξεγνοιασιά και χαλάρωση! Συχνά  ξεχνιόμαστε στον ήλιο με αποτέλεσμα να έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις κοκκινίλες και τα εγκαύματα στην επιδερμίδα μας, κάτι που μπορεί να σημαίνει την υποχρεωτική μας αποχή από θάλασσα και παραλία. Αν θέλουμε να το αποφύγουμε αυτό, τότε πρέπει να ανανεώνουμε το αντηλιακό μας κάθε 2 ώρες.

Tip: καπέλο και γυαλιά προστασίας είναι απαραίτητα κατά την παραμονή μας στην παραλία, όπως επίσης και η τακτική ενυδάτωση με την πρόσληψη της κατάλληλης ποσότητας νερού.

Πριν όμως ξεκινήσουμε τα μπάνια και την ηλιοθεραπεία, καλό είναι να επισκεφτούμε τους ειδικούς του κέντρου ιατρικής αισθητικής ALIAVITA, που θα μας προσφέρουν την απαραίτητη αξιολόγηση και καθοδήγηση.

Συμπληρώστε τη φόρμα που ακολουθεί και προγραμματίστε σήμερα το ραντεβού σας για ΔΩΡΕΑΝ αξιολόγηση επιδερμίδας. 

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες ομορφιάς και ευεξίας, με εγγύηση ποιότητας. Προγραμματίστε μια εξατομικευμένη συμβουλευτική συνεδρία σήμερα.