Μεσοθεραπεία Προσώπου

Με τον όρο μεσοθεραπεία δεν περιγράφουμε ένα συγκεκριμένο είδος θεραπείας αλλά μια τεχνική. Αναφέρεται στην έγχυση κάποιων ουσιών στο δέρμα ή κάτω από το δέρμα με πολλαπλές εγχύσεις. Ανάλογα με το τι εγχύεται, διαφέρει και το είδος της μεσοθεραπείας.

Είδη μεσοθεραπείας

Υπάρχουν μεσοθεραπείες που αφορούν το πρόσωπο και μεσοθεραπείες που αφορούν στο σώμα.

Οι μεσοθεραπείες προσώπου κυρίως αποσκοπούν στο να κάνουν ενυδάτωση δηλαδή βελτίωση της υφής του δέρματος του προσώπου. Με τον τρόπο αυτό το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό και αποκτά καλύτερη υφή.

Υπάρχουν όμως και μεσοθεραπείες οι οποίες γίνονται στο πρόσωπο για άλλους λόγους όπως μεσοθεραπείες λεύκανσης, σύσφιξης κλπ. Ανάλογα με τα υλικά τα οποία εγχύονται διαφοροποιείται και το είδος της μεσοθεραπείας. Υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικών υλικών και αντίστοιχα ένας πάρα πολύ μεγάλος αριθμός από διαφορετικά είδη θεραπείας. Επίσης, αυτό το οποίο συνήθως γίνεται είναι ότι ο κάθε ειδικός ιατρός επιλέγει ανάλογα με το περιστατικό το συνδυασμό των υλικών, τα οποία θα τοποθετήσει μέσα στη σύριγγα με την οποία θα κάνει τη μεσοθεραπεία.

Μεσοθεραπείες προσώπου

Συνήθως οι μεσοθεραπείες προσώπου γίνονται με ένα cocktail υλικών τα οποία αποτελούνται από βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και υαλουρονικό. Οι πιο συχνά εφαρμοζόμενες είναι οι μεσοθεραπείες ενυδάτωσης. Αυτό που κυρίως φέρνει το αποτέλεσμα στην ενυδάτωση του προσώπου είναι το υαλουρονικό. Αυτό συμβαίνει γιατί το υαλουρονικό είναι ένα υγροσκοπικό υλικό, το οποίο «τραβάει» νερό και βρισκόμενο μέσα στο δέρμα συγκρατεί νερό μέσα σε αυτό, άρα προκαλεί ενυδάτωση. Η ενυδάτωση δείχνει το δέρμα πιο σφριγηλό και πιο λαμπερό.

Υπάρχουν και άλλα είδη μεσοθεραπείας όπως μεσοθεραπεία λεύκανσης, μεσοθεραπεία σύσφιξης. Τα υλικά που εγχύονται σε κάθε περίπτωση δεν προσδίδουν όγκο επομένως το πρόσωπο δεν γεμίζει.

Συνεδρίες

Οι συνεδρίες της μεσοθεραπείας μπορούν να γίνουν όποτε το ίδιο το άτομο θεωρήσει ότι τις χρειάζεται. Σαν ένας γενικός οδηγός είναι το να κάνει γενικά 3 μεσοθεραπείες με μεσοδιάστημα ενός μηνός η μία με την άλλη και κατόπιν να επαναλαμβάνει σε πιο αραιά διαστήματα της τάξης των 3-4 μηνών. Αυτό όμως δεν είναι θέσφατο. Το είδος αυτό της περιποίησης του προσώπου μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε συχνότητα και σε οποιοδήποτε αριθμό θέλει κανείς.

Η διαδικασία αυτή έχει και την έννοια της πρόληψης. Αυτό διότι οι πολλαπλές εγχύσεις καθώς και το υλικό που αυτές περιέχουν προκαλεί μία διέγερση στο δέρμα και το κάνει να παράγει και δικό του κολλαγόνο, γεγονός που επιβραδύνει τη γήρανση.

Εφαρμογές μεσοθεραπείας

1ον με πομφούς, δηλαδή κάθε έγχυση δημιουργεί ένα μικρό εξόγκωμα το οποίο είναι το υλικό που τοποθετήθηκε.

2ον με μέθοδο nappage (ναπάζ), που είναι μια τεχνική πιο επιφανειακών πολλαπλών τσιμπιμάτων, η οποία είναι πιο εύκολη και πονάει λιγότερο αλλά το υλικό που χρησιμοποιείται μπαίνει πιο επιφανειακά και ένα μέρος της ποσότητας δεν απορροφάται από το δέρμα.

3ον με dermaroller. Πρόκειται για ένα roller που στην επιφάνεια του έχει μικρές βελονίτσες. Στην αρχή τοποθετείται το υλικό πάνω στο δέρμα και κατόπι με την κύλιση αυτή του dermaroller γίνονται πολλοί νυγμοί, με τους οποίους ένα μέρος του υλικού εισχωρεί.

Ο χρόνος αποθεραπείας είναι ελάχιστος έως πρακτικά ανύπαρκτος. Την ίδια μέρα ή το πολύ την επόμενη μπορεί κανείς να εμφανιστεί στο περιβάλλον του χωρίς να φαίνεται τίποτα. Σε κάποιες περιπτώσεις, πιθανόν να χρειαστεί να εφαρμοστεί λίγο make up. Τα αποτελέσματα γίνονται εμφανή μετά από δυο έως τέσσερις εβδομάδες.

 

Αυτόλογη μεσοθεραπεία

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία είναι γνωστή και ως μεσοθεραπεία με το αίμα ή vampire lift. Η διαδικασία έγκειται στο να γίνει μια λήψη αίματος όπως όταν κάποιος δίνει αίμα για να γίνουν απλές εργαστηριακές εξετάσεις. Στο αίμα αυτό γίνεται μια ειδική επεξεργασία. Κατόπιν ο πλαστικός χειρουργός λαμβάνει συγκεκριμένο μέρος του επεξεργασμένου αίματος και πραγματοποιεί την έγχυσή του με τεχνική μεσοθεραπείας στο πρόσωπο.

Οι ουσίες οι οποίες λαμβάνονται μετά την επεξεργασία του αίματος είναι το εκείνο το μέρος του πλάσματος το οποίο περιέχει αυξητικούς παράγοντες. Οι αυξητικοί παράγοντες αυτοί εγχυόμενοι μέσα στο δέρμα δημιουργούν αναπαραγωγή κολλαγόνου και εισάγουν μια διαδικασία ανανέωσης του δέρματος.

Η μεσοθεραπεία είναι μια πολύ γνωστή διαδικασία. Τείνει να γίνει εξίσου γνωστή με το botox. Χρειάζεται όμως κάποια διευκρίνιση. Μεσοθεραπεία δεν είναι ένα είδος θεραπείας. Μεσοθεραπεία είναι μια τεχνική. Τι σημαίνει: εγχύω κάποιες ουσίες με πολύ μικρά τσιμπήματα στο δέρμα του προσώπου ή και του σώματος. Επομένως, θα πρέπει να φύγει από το μυαλό του κόσμου αυτό που πάρα πολλά άτομα νομίζουν, ότι είναι ένα συγκεκριμένο είδος θεραπείας. Είναι σαν να λέμε κάνω ένεση. Κάνω ένεση δεν σημαίνει τίποτα. Εξαρτάται ΤΙ βάζω μέσα στην ένεση. Για το λόγο αυτό υπάρχουν κι εκατοντάδες διαφορετικά είδη μεσοθεραπείας.

Είναι πολύ σημαντικό ο πλαστικός χειρουργός να γνωρίζει καλά τη διαδικασία προκειμένου να επιλέξει τα κατάλληλα υλικά που θα βάλει σε κάθε άτομο. Το ότι κάποιος έκανε μια μεσοθεραπεία και δεν είδε αποτέλεσμα δεν σημαίνει ότι απαραιτήτως φταίει η μεσοθεραπεία. Μπορεί να μην υπήρξε καλή επιλογή υλικών. Επομένως, έχουμε πολλά διαφορετικά υλικά, όπως είπαμε, που συνήθως είναι βιταμίνες, κάποια ιχνοστοιχεία και υαλουρονικό. Υαλουρονικό μεσοθεραπείας, όχι υαλουρονικό γεμίσματος. Το υαλουρονικό μεσοθεραπείας δεν κάνει γέμισμα, κάνει ενυδάτωση μόνο.

Είναι υαλουρονικό που διαχέεται μέσα στο δέρμα, συγκρατεί νερό, γιατί είναι υγροσκοπικό, κι επομένως ενυδατώνει το δέρμα. Ο πλαστικός χειρουργός θα αποφασίσει ποιες βιταμίνες θα βάλει, ποια ιχνοστοιχεία και πόσο υαλουρονικό και ποιο υαλουρονικό θα είναι αυτό προκειμένου να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Γίνονται πολλά μικρά τσιμπηματάκια. Βέβαια στην αρχή βάζουμε μια αναισθητική κρέμα για να μειώσουμε κατά το δυνατόν την ενόχληση που υπάρχει. Γίνονται με πολλά μικρά τσιμπήματα όσον αφορά στο πρόσωπο, γιατί υπάρχει μεσοθεραπεία για το σώμα, που αφορά στην κυτταρίτιδα.

Όταν λοιπόν μιλάμε για την διόρθωση της υφής του προσώπου γίνεται με πολλά τσιμπήματα διάχυτα. Το άτομο αυτό μπορεί να εμφανιστεί στο περιβάλλον του την επόμενη μέρα. Καμιά φορά και την ίδια. Εξαρτάται από το πόσο υαλουρονικό θα έχουμε βάλει μέσα. Δεν έχει λοιπόν χρόνο αποθεραπείας. Μπορεί και με λίγο makeup να εμφανιστεί την ίδια ή την επόμενη μέρα στο περιβάλλον του, να πάει στην δουλειά του, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Στην μεσοθεραπεία χρησιμοποιούμε πάρα πολλά υλικά. Θα έλεγα εκατοντάδες. Συνήθως πρόκειται για ένα σύμπλεγμα βιταμινών, ιχνοστοιχείων μαζί με υαλουρονικό μεσοθεραπείας. Αυτό είναι και αυτό που χρησιμοποιούμε αυτή την στιγμή.

Όχι, γιατί το υαλουρονικό είναι μια μεγαλομοριακή ένωση, δηλαδή έχει πολύ μεγάλο μόριο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διαπεράσει το φραγμό του δέρματος. Το υαλουρονικό στις κρέμες αυτό που κάνει είναι να κρατάει υγρασία απλώς στην επιφάνεια του δέρματος και όχι μέσα. Γι αυτό το λόγο το κάνουμε ενέσιμο σε αυτή την περίπτωση. Όταν έχει ένα υλικό πολύ μεγάλο μόριο, αυτό δεν μπορεί εύκολα να περάσει από το δέρμα. Ένα από αυτά είναι και το υαλουρονικό. Γι’ αυτό το λόγο το κάνουμε ενέσιμο.

Είναι εξατομικευμένη διαδικασία. Σε κάθε άτομο χρησιμοποιώ διαφορετικά υλικά αναλόγως με τις ανάγκες του. Είναι δύσκολο να βρω 2 άτομα στα οποία έχω κάνει ακριβώς το ίδιο είδος μεσοθεραπείας. Αλλά όχι μόνο. Και στο ίδιο άτομο, σε διαφορετικές στιγμές μπορεί να χρησιμοποιήσω διαφορετική μεσοθεραπεία. Θα έλεγα ότι κάποιες φορές αυτό το λέμε και εξαρχής. Ότι θα έρθεις να κάνεις δύο μεσοθεραπείες αυτού του τύπου, μετά θα κάνουμε άλλες δυο από άλλο είδος μεσοθεραπείας και μετά άλλες 3 από ένα άλλο είδος μεσοθεραπείας. Κάθε φορά βλέπουμε πως είναι το δέρμα. Μπορεί να μην χρειάζεται εκείνη την στιγμή να κάνει μεσοθεραπεία. Μπορεί να είναι σε καλή κατάσταση, οπότε το αναβάλλουμε για μια άλλη στιγμή ή αν θεωρήσουμε ότι έχει κάποιο πρόβλημα βάζουμε την κατάλληλη μεσοθεραπεία για το συγκεκριμένο άτομο για την συγκεκριμένη στιγμή.

Το ότι κάνουμε περισσότερες από μία συνεδρίες στην μεσοθεραπεία δεν σημαίνει ότι δεν βλέπουμε άμεσο αποτέλεσμα. Από την πρώτη φορά, το άτομο αυτό θα δει αποτέλεσμα. Απλώς με τις επαναλήψεις μπορούμε ή να το ενισχύσουμε ή να το συντηρούμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ξανακάνουμε και ξανακάνουμε. Άλλωστε το ίδιο το άτομο το ζητά. Από την στιγμή που από την πρώτη φορά βλέπει αποτέλεσμα, έρχεται και ζητάει να ξανακάνει για να δει ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα και να συντηρήσει το ήδη υπάρχον.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες ομορφιάς και ευεξίας, με εγγύηση ποιότητας. Προγραμματίστε μια εξατομικευμένη συμβουλευτική συνεδρία σήμερα.