Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση είναι μία από τις πιο συχνές αισθητικές επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής παγκοσμίως.

Είναι από αυτές που δίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα, που ικανοποιούν τους ενδιαφερόμενους. Έχει εξελιχθεί στην εποχή μας με την ενσωμάτωση εξελιγμένης τεχνολογίας, όπως αυτή του laser – λέιζερ λιποαναρρόφηση [ Laser Lipolysis ], της παλλόμενης κάνουλας [ Παλμική Λιποαναρρόφηση ] και των Υπερήχων [ Ultrasonic Assisted Liposuction ].

Η λιποαναρρόφηση απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες, οι οποίοι έχουν σχετικά φυσιολογικό βάρος και τοπική συσσώρευση λίπους , το οποίο συνήθως δεν ανταποκρίνεται σε δίαιτα ή γυμναστική.

Oι κατάλληλοι υποψήφιοι για λιποαναρρόφηση είναι τα άτομα που έχουν τοπική συσσώρευση λίπους που αφορά κυρίως τα εξής σημεία :

 • κοιλιά χωρίς μεγάλη χαλάρωση
 • πλάγια περιοχή της κοιλιάς ( lovehandles )
 • πλάγια περιοχή των μηρών ( ψωμάκια )
 • πλάγια περιοχή των γλουτών 
 • οπίσθια περιοχή των γλουτών
 • έσω περιοχή των μηρών
 • πρόσθια περιοχή των μηρών
 • έσω περιοχή των γονάτων
 • κνήμες
 • παρειά ( μάγουλα ) & λαιμό ( διπλοσάγονο )
 • χέρια (μπράτσα – βραχίονες)

 

Η μέθοδος αυτή επίσης, έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς στη διόρθωση της γυναικομαστίας, δηλαδή σε υπερμεγέθεις μαστούς στον άνδρα λόγω τοπικής συσσώρευσης λίπους.

Η λιποαναρρόφηση αντίθετα από ότι πιστεύουν μερικοί, δεν είναι μέθοδος καταπολέμησης της παχυσαρκίας ούτε γενικότερα αντικαθιστά τις δίαιτες.

Παρότι η λιποαναρρόφηση φαντάζει ως μία εύκολη λύση για την απώλεια βάρους, στην ουσία αποβλέπει αποκλειστικά και μόνο στην αφαίρεση του τοπικά συσσωρευμένου λίπους. Μπορεί να διενεργηθεί συγχρόνως σε διαφορετικές περιοχές του σώματος, καθώς και να γίνει συμπληρωματικά, με άλλου τύπου αισθητικές επεμβάσεις. Λόγω της ιδιομορφίας που παρουσιάζει το σώμα κάθε ατόμου, δεν είναι δυνατόν όλα τα άτομα να έχουν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα. Μόνο κατόπιν συνεννόησης με τον Πλαστικό Χειρουργό μπορεί κανείς να γνωρίζει ποιο θα είναι το εφικτό για την περίπτωσή του αποτέλεσμα.

Φυσικά, για λόγους ασφάλειας, καλό είναι να αποφεύγεται η επέμβαση σε άτομα που έχουν σημαντικά προβλήματα υγείας, ιδίως όταν αυτά τα προβλήματα αφορούν το καρδιοαναπνευστικό σύστημα ή προβλήματα πηκτικότητας του αίματος . Εάν βέβαια ένα τέτοιο πρόβλημα είναι ρυθμισμένο φαρμακευτικά και δεν έχει αφήσει λειτουργικά προβλήματα, μπορεί να μην αποτελεί πρόβλημα και η επέμβαση να γίνει κανονικά, πάντα με επιπλέον δικλίδες ασφαλείας.

Αναλόγως με τις επιθυμίες του ατόμου, η λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει υπό τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με αναλγητικά φάρμακα ή με επισκληρίδιο ή με γενική αναισθησία.
Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο δεν υπάρχει ιδιαίτερος πόνος κατά τη διάρκεια της επέμβασης και συνήθως, με την κατάλληλη αναλγητική θεραπεία, ούτε μετά απ’ αυτήν.

Το λίπος αφαιρείται μέσω ενός πολύ λεπτού αποστειρωμένου σωλήνα, ο οποίος εισέρχεται στο λιπώδη ιστό μέσω μιας πολύ μικρής τομής που γίνεται στο δέρμα. Η τομή αυτή έχει μήκος περίπου ένα εκατοστό και επομένως αφήνει ένα ανεπαίσθητο σημάδι το οποίο επιπλέον κρύβεται συνήθως σε μη εμφανή σημεία του σώματος, γεγονός που το κάνει εξαιρετικά δυσδιάκριτο. Στην περίπτωση της Λιποαναρρόφησης με Laser η ρευστοποίηση του λίπους γίνεται με οπτική ίνα, η οποία έχει πολύ μικρότερη διάσταση, άρα και η αναγκαία είσοδος στο δέρμα είναι ελάχιστη.

O σωλήνας συνδέεται με μία συσκευή αναρρόφησης η οποία σιγά-σιγά τραβάει τα επιπλέον λιποκύτταρα.

Μετά την επέμβαση, το άτομο ακολουθεί τις οδηγίες που του έχει ήδη δώσει ο πλαστικός χειρουργός.

Λιποαναρρόφηση σε προγούλι, λαιμό, κοιλιά, στήθος, πόδια, μπράτσα

Η λιποαναρρόφηση πρακτικά μπορεί να γίνει σε όλο το σώμα. Εκτός από τα ψωμάκια μπορούμε να κάνουμε στο μέσα μέρος των μηρών, μπορούμε να κάνουμε στο μπροστινό μέρος των μηρών, στα γόνατα, στις γάμπες που είναι διαδικασία που ζητιέται από άτομα που έχουν χοντρές γάμπες. Γίνεται ακόμα στην κοιλιά, στο μπροστινό ή στο πλάι της κοιλιάς, γίνεται στην πλάτη όταν υπάρχει προεξοχή στην πλάτη, στα μπράτσα, στο διπλοσάγονο και στο πρόσωπο γενικότερα.

Η λιποαναρρόφηση στο διπλοσάγονο ειδικά πρέπει να πούμε ότι είναι μια απλή διαδικασία. Μπορεί να γίνει και στο ιατρείο γιατί είναι μιας μικρής επιφάνειας διαδικασία. Γίνεται με τοπική αναισθησία σε 15-20 λεπτά. Έχει πολύ σημαντικό αποτέλεσμα όσον αφορά το σχήμα γενικότερα του προσώπου. Όχι μόνο στο διπλοσάγονο, δείχνει αλλαγή το σχήμα του προσώπου ιδίως το προφίλ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες ομορφιάς και ευεξίας, με εγγύηση ποιότητας. Προγραμματίστε μια εξατομικευμένη συμβουλευτική συνεδρία σήμερα.