Λιποαναρρόφηση Παλμική

Η Παλμική Λιποαναρρόφηση ή αλλιώς δυναμικά υποβοηθούμενη λιποαναρρόφηση ή λιποαναρρόφηση παλλόμενης κάνουλας (Power Assisted Lipoplasty) είναι ένας νέος τρόπος λιποαναρρόφησης.

Πρόκειται για ένα μηχάνημα το οποίο έχει τη δυνατότητα με μία λεπτή παλλόμενη κάνουλα να διεισδύει ανάμεσα στους ιστούς, να διαλύει και να αναρροφά το λίπος.

Στην πράξη ο γιατρός, μέσα από μία πολύ μικρή οπή στο δέρμα, τοποθετεί μία κάνουλα διαμέτρου 2 περίπου χιλιοστών, η οποία κινείται σε όλη την περιοχή του λίπους που θέλουμε να αφαιρέσουμε, και μέσω παλμών (5000 παλμοί το λεπτό) αναρροφά με ακρίβεια και ταχύτητα το λίπος.

Πλεονεκτήματα

Μεγαλύτερη ταχύτητα και επομένως μικρότερος χρόνος αναισθησίας.

• Πιο λεπτή κάνουλα και επομένως πιο ομοιογενής αφαίρεση του λίπους χωρίς εντυπώματα και λακάκια.

• Πολύ μικρή οπή στο δέρμα και επομένως αμελητέο σημάδι.

• Είναι πιο άνετο για τον Πλαστικό Χειρουργό και επομένως μπορεί να δουλέψει με περισσότερη ακρίβεια.

• Λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος.

• Μπορεί να γίνει και με τοπική αναισθησία.

• Μεγαλύτερη δυνατότητα επιφανειακής λιποαναρρόφησης, η οποία βοηθά στην κυτταρίτιδα και στη σύσφιξη του δέρματος.

Το ίδιο μηχάνημα έχει τη δυνατότητα πιο ομοιογενούς διήθησης του τοπικού αναισθητικού και γενικότερα των υγρών που διαχέονται πριν τη λιποαναρρόφηση, πράγμα το οποίο έχει ως αποτέλεσμα ελάχιστη απώλεια αίματος και μικρότερη πιθανότητα επιπλοκών, όπως είναι τα αιματώματα.

Η παλμική λιποαναρρόφηση δεν έρχεται να καταργήσει την κλασσική λιποαναρρόφηση, πάνω στην οποία άλλωστε βασίζεται και η φιλοσοφία της. Πρόκειται όμως για μία εξέλιξη η οποία μας επιτρέπει λιγότερο χρόνο και ποσότητα αναισθησίας και μεγαλύτερη ακρίβεια χειρισμών, επομένως και καλύτερο αποτέλεσμα.

Σε άτομα όπου υπάρχει μεγάλη επιφάνεια λίπους, που πρέπει να αφαιρεθεί, μπορεί κανείς να συνδυάσει τη laser lipolysis με την παλμική λιποαναρρόφηση.

Οι δύο αυτές νέες μέθοδοι μπορούν να συνδυαστούν προσφέροντας στο ίδιο άτομο, στην ίδια διαδικασία, τα πλεονεκτήματα και των δύο. Κατά αυτό τον τρόπο τα πλεονεκτήματά τους αθροίζονται και πολλαπλασιάζονται.

Εφαρμογές Λιποαναρρόφησης

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις, πολύ περισσότερες από αυτές που γνωρίζει ο κόσμος. Εκτός από τα κλασσικά ψωμάκια που αφαιρούμε, ή την περίσσεια της κοιλιάς, το πλάι της κοιλιάς, ακόμα και σε γάμπες, διπλοσάγονο, μπορεί να γίνει λιποαναρρόφηση και στο πρόσωπο. Ακόμα και σε μη αισθητικά πράγματα όπως αφαίρεση λιπωμάτων, αφαίρεση δυσμορφιών.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα έχουν προστεθεί και καινούργιες εξελίξεις στον τομέα αυτό. Για παράδειγμα το λίπος το οποίο αφαιρούμε δεν το πετάμε αλλά το χρησιμοποιούμε. Υπάρχει διαδικασία λιπομεταφοράς δηλαδή εμφύτευσης λίπους όπως λέγεται και αλλιώς. Το λίπος μπορούμε να το πάρουμε και να το χρησιμοποιήσουμε για γέμισμα.

Λιπογλυπτική (Λιποαναρρόφηση Μαζί Με Εμφύτευση Λίπους)

Όταν γίνεται συνδυασμός λιποαναρρόφησης με γέμισμα και εμφύτευση λίπους, τότε μιλάμε για λιπογλυπτική. Πολλές φορές μπορούμε να πάρουμε λίπος από την κοιλιά και να το εμφυτεύσουμε στους γλουτούς. Μπορούμε να κάνουμε αυξητική γλουτών με αυτό τον τρόπο ή ακόμα και αυξητική στήθους.
Το λίπος αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πρόσωπο. Μπορεί να κάνουμε διαμόρφωση του σχήματος του προσώπου σε πάρα πολλά σημεία. Ακόμα και να χρησιμοποιήσουμε τα βλαστοκύτταρα του λίπους αυτά για καλλιέργεια και να τα χρησιμοποιήσουμε σε διάφορες άλλες εφαρμογές για ανανέωση της υφής του προσώπου, του δέρματος του προσώπου και πολλά άλλα όπως πολλά άλλα θα προστεθούν και στο μέλλον. Είναι μία διαδικασία σε συνεχή εξέλιξη και συνεχώς βλέπω να προστίθενται καινούργιοι τομείς στον τομέα της λιποαναρρόφησης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες ομορφιάς και ευεξίας, με εγγύηση ποιότητας. Προγραμματίστε μια εξατομικευμένη συμβουλευτική συνεδρία σήμερα.