Κοιλιοπλαστική

Διόρθωση της χαλάρωσης, ραγάδων & ουλών στην περιοχή της κοιλιάς.

H στενή και επίπεδη κοιλιά αποτελούσε ανέκαθεν σύμβολο κομψότητος. Με το πέρασμα του χρόνου η επίδραση της βαρύτητας, της χαλάρωσης του δέρματος, οι αυξομειώσεις βάρους δημιουργούν σε άντρες και γυναίκες τη δυσάρεστη όψη μίας κοιλιάς που “κρέμεται”. Είναι πάρα πολλές οι γυναίκες που αποκτούν αυτό το πρόβλημα μετά από μία εγκυμοσύνη όπου η κοιλιά δεν επανήλθε στην προηγούμενη κατάσταση.

Ενδείξεις

Χαλάρωση και κατ’ επέκτασιν “κρέμασμα” του δέρματος της κοιλιάς

• Μία κοιλιά που εξέχει σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα.
• Κοιλιακοί μύες που έχουν διαχωριστεί και αδυνατίσει.
• Ραγάδες που βρίσκονται κάτω από το επίπεδο του ομφαλού.
• Κάθετες ουλές μετά από επέμβαση που βρίσκονται κάτω από τον ομφαλό.

Η επέμβαση αποσκοπεί στην αφαίρεση της περίσσιας του δέρματος και λίπους που βρίσκεται κάτω από τον ομφαλό. Αυτό προϋποθέτει κάποια τομή η οποία γίνεται χαμηλά, έτσι ώστε να καλύπτεται απόλυτα από το εσώρουχο ή το μαγιώ. Άλλωστε με το πέρασμα του χρόνου βελτιώνεται σημαντικά. Επίσης, γίνεται επανατοποθέτηση του ομφαλού στην φυσιολογική του θέση μέσω μίας τομής που γίνεται μέσα σε αυτόν και επομένως δεν φαίνεται.

Η κοιλιοπλαστική όμως, δε διορθώνει μόνο το χαλαρωμένο δέρμα και τις πιθανές ραγάδες πάνω σε αυτό. Συνήθως, η χαλάρωση του δέρματος, συνυπάρχει με χαλάρωση των μυών της κοιλιάς. Οι μύες αυτοί ξανατοποθετούνται στην αρχική τους θέση και επομένως το κοιλιακό τοίχωμα γίνεται στενότερο.

Η παραμονή στην κλινική μετά την επέμβαση είναι της τάξης των 1-2 ημερών.

Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα και επομένως δε χρειάζεται να αφαιρεθούν. Ο πόνος μετά την επέμβαση είναι μέτριου βαθμού και ελεγχόμενος με κατάλληλα παυσίπονα φάρμακα.

Οι πιθανές επιπλοκές στη συγκεκριμένη επέμβαση δεν είναι συχνές και αφορούν στις συνήθεις επιπλοκές οποιασδήποτε επέμβασης, δηλαδή δημιουργία αιματώματος ή μόλυνση. Και τα δύο αυτά δεν συνιστούν κίνδυνο για το άτομο, αλλά μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα με καθαρισμό της περιοχής ή λήψη αντιβιοτικών.

Επίσης, τα άτομα των οποίων το δέρμα έχει την τάση να δημιουργεί χηλοειδή (μη φυσιολογική επούλωση των τραυμάτων) πρέπει να αποφεύγουν αυτή την επέμβαση, διότι μπορεί το πρόβλημά τους αυτό να το εκδηλώσουν και στην τομή της κοιλιάς.

Όπως προαναφέραμε, οι επιπλοκές δεν είναι συχνές και αν συμβούν, αντιμετωπίζονται. Το αποτέλεσμα διαρκεί για πολλά χρόνια, αρκεί το άτομο αυτό να μην έχει μεγάλες αυξομειώσεις βάρους ή μεγάλη διάταση της κοιλιάς.

Σε περιπτώσεις όπου η χαλάρωση δεν είναι μεγάλη, μπορεί να γίνει mini κοιλιοπλαστική όπου η τομή είναι μικρότερη και δεν απαιτείται επέμβαση στον ομφαλό.
Επίσης, μπορεί να συνδυαστεί η mini κοιλιοπλαστική με λιποαναρρόφηση, για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.

Η επιστροφή στην εργασία γίνεται μετά από 1-3 εβδομάδες και εξαρτάται από τη φύση της εργασίας και την ιδιοσυγκρασία του ατόμου. Εργασίες γραφείου ή αυτές που δεν απαιτούν έντονη σωματική κόπωση χρειάζονται μικρότερο χρονικό διάστημα ανάρρωσης. Είναι πολύ συχνή επέμβαση σε γυναίκες και άντρες. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό και μεγάλης διάρκειας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες ομορφιάς και ευεξίας, με εγγύηση ποιότητας. Προγραμματίστε μια εξατομικευμένη συμβουλευτική συνεδρία σήμερα.