Ημέρα της Μητέρας: Τα καλύτερα μυστικά ομορφιάς που μας πέρασαν οι μητέρες (αλλά και οι γιαγιάδες) μας!

Από τη μέρα που γεννιόμαστε μέχρι να μεγαλώσουμε, μαθαίνουμε καθημερινά από τις μητέρες και τις γιαγιάδες μας. Είτε πρόκειται για μαθήματα ζωής, συμβουλές για σχέσεις, συνταγές μαγειρικής ή μυστικά ομορφιάς! Υπάρχει ένας θησαυρός από δοκιμασμένες συμβουλές που μεταδίδονται από γενιές σε γενιές.

Οι μητέρες και οι γιαγιάδες μας είχαν πάντα αυτό το φυσικά λαμπερό δέρμα και λαμπερά μαλλιά. Αυτό που έκανε θαύματα ήταν μερικά παλιά μυστικά ομορφιάς που ήταν εύκολο να ακολουθηθούν και ήταν κατάλληλα για όλες τις ηλικιακές ομάδες και τους τύπους δέρματος.

Προς τιμήν της Ημέρας της Μητέρας, σας έχουμε μερικά από τα καλύτερα μυστικά ομορφιάς που μας έχουν μάθει οι μαμάδες μας. Εύκολες και γρήγορες συμβουλές ομορφιάς που μεταδίδουν οι μαμάδες:

Μην αγγίζετε: Λοιπόν, πολλές από εσάς μπορεί να το έχετε ακούσει αυτό από τα παιδικά σας χρόνια. Αλλά είναι σίγουρα το πιο σημαντικό και απαραίτητο βήμα για καθαρό και λαμπερό δέρμα.

Όταν αποφεύγετε να αγγίζετε συνεχώς το πρόσωπό σας, δεν επιτρέπεται στα κάθε είδους βακτήρια ή ιούς να περάσουν από τα χέρια σας και να επηρεάσουν το ευαίσθητο δέρμα του προσώπου σας.

Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο όταν αντιμετωπίζετε σπυράκια, ακμή ή οποιαδήποτε αλλεργία στο δέρμα. Είναι καλύτερο να ΜΗΝ αγγίζετε το πρόσωπό σας και να αφήσετε αυτές τις διαταραχές του δέρματος να επουλωθούν με μια τοπική θεραπεία.

Ατμός προσώπου: Αυτό ήταν ένα αγαπημένο κυριακάτικο τελετουργικό στα περισσότερα νοικοκυριά. Όλα τα θηλυκά του σπιτιού μαζεύονταν και απολάμβαναν τα steaming sessions μαζί με ασταμάτητη κουβέντα! Αυτή η διαδικασία χαρίζει ταυτόχρονα γέλιο και υγιές δέρμα!

Less is more: Οι μητέρες και οι γιαγιάδες σας ήταν μπροστά από την εποχή τους! Ήξεραν πολύ καλά, ότι το λιγότερο είναι περισσότερο, όταν εφαρμόζετε οτιδήποτε στο πρόσωπο ή τα μαλλιά σας.

Σήμερα οι ίδιες συμβουλές κυκλοφορούν από κορυφαίους δερματολόγους, περιοδικά μόδας και ειδικούς στην ομορφιά. Αποφύγετε απλώνετε στο πρόσωπο και στα μαλλιά σας πάρα πολλές στρώσεις προϊόντων ομορφιάς.

Όσο περισσότερο αφήνετε το δέρμα σας να αναπνέει, τόσο καλύτερες είναι οι πιθανότητές σας να μειώσετε την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Περιορισμένος ήλιος: Για πολλές γυναίκες, οι μητέρες και οι γιαγιάδες τις προειδοποιούν νωρίς στη ζωή τους να μείνουν όσο το δυνατόν πιο μακριά από τον ήλιο.

Αυτή είναι μια από τις καλύτερες συμβουλές ομορφιάς που σας ωφελούν πάρα πολύ μέχρι την ενηλικίωσή σας. Παρόλο που η πλήρης αποφυγή του ήλιου δεν ήταν δυνατή και τα αντηλιακά ήταν σπάνια διαθέσιμα τότε, μια ομπρέλα ή ένα πλατύγυρο καπέλο ερχόταν να τις σώσει κάθε φορά που έπρεπε να βγουν έξω.

Σπιτικές συνταγές: Είτε επρόκειτο για μια ειδική περίσταση, για πάρτι στο σπίτι ή για οποιαδήποτε οικογενειακή εκδήλωση, οι γιαγιάδες είχαν πάντα μια σπιτική μάσκα προσώπου για κάθε περίσταση.

Από τρόπους για να απαλλαγείτε από τις τρίχες του προσώπου στο σπίτι μέχρι να προσφέρετε στο δέρμα σας φυσική ενυδάτωση και απολέπιση, υπήρχαν «πακέτα» για να λύσετε όλες τις ανησυχίες ομορφιάς.

Η ωραία… κοιμωμένη: Υπάρχει λόγος που τον αποκαλούν ύπνο «ομορφιάς». Οι μητέρες μας, μας τονίζουν πάντα ότι ένα θαμπό πρόσωπο, οι λεπτές γραμμές, οι μαύροι κύκλοοι και τα πρησμένα μάτια, όλα προκύπτουν λόγω έλλειψης ύπνου.

Είναι σημαντικό για εσάς να κάνετε κανόνα να τελειώνετε νωρίς τη μέρα σας και να κοιμάστε τον τόσο απαραίτητο ύπνο ομορφιάς για τουλάχιστον 7-8 ώρες. Τα κομπλιμέντα όπως «φαίνεσαι νεότερη» που πήρε η μαμά σας στα 30-40 της ήταν αποκλειστικά χάρη σε αυτή τη συμβουλή!

Τελικά υπάρχει ένας θησαυρός από δοκιμασμένες συμβουλές που
μεταδίδονται από γενιές σε γενιές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες ομορφιάς και ευεξίας, με εγγύηση ποιότητας. Προγραμματίστε μια εξατομικευμένη συμβουλευτική συνεδρία σήμερα.