Αντιμετώπιση γυναικομαστίας

Oνομάζεται έτσι το πρόβλημα του διογκωμένου μαστού σε άντρες και αποτελεί ένα από τα συχνότερα αισθητικά προβλήματά τους

Η διόγκωση του μαστού μπορεί να οφείλεται σε τοπική συσσώρευση λίπους ή σε αυξημένο αδένα του μαστού.

Όταν η γυναικομαστία οφείλεται σε τοπική συσσώρευση λίπους τότε μπορεί να διορθωθεί με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης. Αυτό γίνεται μέσα από πολύ μικρές τομές από τις οποίες περνάει ένας πολύ λεπτός σωλήνας που αναρροφά το επιπλέον λίπος της περιοχής. Τα σημάδια που μένουν είναι πολύ μικρά και δυσδιάκριτα.

Όταν η γυναικομαστία οφείλεται σε υπερτροφικό αδένα, τότε πρέπει να γίνει αφαίρεσή του από μία τομή που γίνεται στο όριο θηλής-δέρματος, στο κάτω μέρος της θηλής. Με τον τρόπο αυτό το σημάδι είναι δυσδιάκριτο.

Η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική ή γενική αναισθησία και απαιτεί παραμονή στην κλινική, μόνο λίγων ωρών.

Μετά την επέμβαση γυναικομαστίας

Ελαφριές εργασίες μπορούν να γίνονται ήδη από την επόμενη μέρα, ενώ για βαρύτερες εργασίες απαιτούνται λίγες επιπλέον ημέρες.

Μετά την επέμβαση ο πόνος δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητικός και αν υπάρχει καταπολεμάται με κατάλληλα παυσίπονα.

Για χρονικό διάστημα ενός μηνός τουλάχιστον απαιτείται η χρήση γιλέκου-κορσέ, ο οποίος έχει το ρόλο νάρθηκα για να γίνει σωστή επούλωση.

Oι πιθανότητες επιπλοκών είναι πολύ μικρές και περιορίζονται στη μόλυνση που καταπολεμάται με αντιβιοτικά ή τη δημιουργία αιματώματος που μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί.

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία εφόσον βέβαια το άτομο δεν πάσχει από άλλα σοβαρά προβλήματα.

Με τον όρο γυναικομαστία εννοούμε το διογκωμένο στήθος στους άνδρες.
 

Το διογκωμένο στήθος στους άνδρες μπορεί να οφείλεται ως αίτιο σε δύο παράγοντες. Ο ένας παράγοντας είναι η συσσώρευση λίπους και ο άλλος είναι η διόγκωση του αδένα. Στο 99% των περιπτώσεων έχουμε συσσώρευση λίπους χωρίς αδένα και τότε μιλάμε για ψευδογυναικομαστία. Γυναικομαστία κανονικά εννοούμε κανονικά την παρουσία αδένα στην περιοχή. Όμως χάριν ευκολίας τα λέμε όλα γυναικομαστία. Όπως είπαμε λοιπόν είναι σχετικά σπάνιο να πρόκειται για αδένα. Άρα πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να διαχωρίσουμε αν έχουμε ένα μαστό ο οποίος είναι διογκωμένος λόγω αδένα. Αυτό που μπορούμε να διαγνώσουμε με μια μαστογραφία, δηλαδή μια ακτινογραφία του μαστού.

Αν πρόκειται για αδένα, τότε η λύση είναι μία. Είναι η ανοιχτή αφαίρεση, δηλαδή γίνεται μια τομή στη θηλή και μέσω αυτής αφαιρούμε τον αδένα και το λίπος. Μπορούμε να το συνδυάσουμε και με λιποαναρρόφηση. Να κάνουμε αφαίρεση του αδένα με τομή και την αφαίρεση του λίπους μετά με λιποαναρρόφηση. Εάν πρόκειται για λίπος που ξαναλέω είναι το 99% των περιπτώσεων, άρα σχεδόν πάντα, τότε μπορεί να γίνει ή με ανοιχτή αφαίρεση ή και με λιποαναρρόφηση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση προσωπικά επιλέγω τη μέθοδο της λέιζερ λιπόλυσης σε συνδυασμό με παλμική λιποαναρρόφηση. Λιώνουμε δηλαδή το λίπος με λέιζερ και κατόπιν με παλμική λιποαναρρόφηση ερχόμαστε και αναρροφούμε αυτό το λιωμένο λίπος.

Είτε η μια μέθοδος είτε η άλλη έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα φαίνονται ακόμα και άμεσα. Τα άτομα αυτά που συνήθως είναι προβληματισμένα από την παιδική τους ηλικία με αυτό το θέμα, νιώθουν μια φοβερή ψυχολογική ανάταση. Το βλέπω στα μάτια τους. Έχω ζήσει πολύ ωραίες στιγμές, γιατί αυτή η χαρά τους επιστρέφει και σε μένα και μου δίνει και σε μένα αρκετή χαρά.

Η διαδικασία για γυναικομαστία μπορεί να γίνει σε χώρο νοσοκομείου. Μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία αν κάποιος θέλει ή με γενική. Μπαίνει κανείς το πρωί. Το μεσημέρι μπορεί να φύγει. Φορά βέβαια ένα κορσέ το οποίο ονομάζουμε γιλέκο, για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα της τάξης του ενός μηνός. Όπως όμως ξαναείπα βλέπει ένα άμεσο αποτέλεσμα το οποίο θα το χαίρεται όλη του τη ζωή. Η επέμβαση για γυναικομαστία είναι μία επέμβαση που με κάνει πραγματικά πολύ χαρούμενο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες ομορφιάς και ευεξίας, με εγγύηση ποιότητας. Προγραμματίστε μια εξατομικευμένη συμβουλευτική συνεδρία σήμερα.