Ευρυαγγείες - Κιρσοί

Ένα από τα συχνότερα αισθητικά προβλήματα για γυναίκες & άντρες

Oι ευρυαγγείες – κιρσοί αποτελούν ένα από τα συχνότερα αισθητικά προβλήματα στις γυναίκες.

Συχνά απασχολούν και τους άντρες.

Eυρυαγγείες, ή τελαγγειεκτασίες ονομάζονται τα μικρά επιφανειακά αγγεία που παρατηρούνται στο δέρμα κυρίως των κάτω άκρων και του προσώπου, αλλά μπορούν να αφορούν και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος. Το χρώμα τους μπορεί να είναι κόκκινο ή μπλε.

Κιρσοί, ονομάζονται οι φλέβες συνήθως διαμέτρου μεγαλύτερης από 5 χιλιοστά, χρώματος μπλε, οι οποίες βρίσκονται βαθύτερα από τις ευρυαγγείες και συνήθως οφείλονται σε σημαντικότερα προβλήματα ανεπάρκειας του φλεβικού συστήματος.

Πως αντιμετωπίζονται οι κιρσοί και οι ευρυαγγείες;

Η σκληροθεραπεία είναι μία δοκιμασμένη τεχνική που σε βάθος χρόνου έχει αποδείξει την αξιοπιστία της. Με μία πολύ λεπτή βελόνα εγχύουμε σκληρυντική ουσία μέσα στις ευρυαγγείες ή μικρές φλέβες. Λόγω του πολύ μικρού μεγέθους της βελόνας, η αίσθηση του πόνου είναι πολύ μικρή. Το σκληρυντικό διάλυμα εξαφανίζει σταδιακά το αγγείο. Μία τυπική συνεδρία διαρκεί περίπου 15 λεπτά.
Άλλος τρόπος διόρθωσης για τις ευρυαγγείες είναι με τη χρήση laser. Τα σημερινά lasers είναι πολύ αποτελεσματικά και σε αυτή την εφαρμογή. Τα προηγμένα συστήματα laser επιτρέπουν την ακριβή δόση ενέργειας που χρειάζεται κάθε αγγείο, προκειμένου να υπερθερμανθεί και να εξαλειφθεί. Κατά την θεραπεία αυτή μία συγκεκριμένη δόση ενέργειας φωτός κατευθύνεται προς το αγγείο και απορροφάται επιλεκτικά από αυτό και μόνο, χωρίς να επηρεαστούν οι ιστοί που το περιβάλλουν.

Το αγγείο αυτό καταστρέφεται και σιγά – σιγά ο οργανισμός απορροφά και εξαφανίζει ότι απέμεινε από αυτό. Παρότι και οι δύο παραπάνω μέθοδοι (σκληροθεραπεία – laser) από μόνες τους είναι πολύ αποτελεσματικές, μερικά από τα αγγεία που μπορούν να βελτιωθούν με τη μία μέθοδο, δεν μπορούν με την άλλη.

Αυτό οφείλεται στο ότι τα αγγεία μπορεί να βρίσκονται σε διαφορετικό βάθος, να έχουν διαφορετικό χρώμα ή διάμετρο μεταξύ τους. Συνδυάζοντας τις δύο μεθόδους, μπορεί η μία μέθοδος να συμβάλλει στην καλύτερη αποτελεσματικότητα της άλλης. Πριν από τη θεραπεία πρέπει να εξετασθεί το ιατρικό ιστορικό και να εκτιμηθεί η βαρύτητα του προβλήματος.

Πρέπει να εκτιμηθούν πολλοί παράγοντες και αν διαπιστωθεί ότι το πρόβλημα οφείλεται σε γενικότερη ανεπάρκεια του φλεβικού συστήματος, τότε πρέπει να συστηθεί πρώτα μία επίσκεψη στον ειδικό για κάθε περίπτωση γιατρό.

Δεν μπορεί κανείς να περιμένει ολοκληρωτική λύση του προβλήματος με μία μόνο επίσκεψη. Σε κάθε επίσκεψη περιμένουμε 50%-70% βελτίωση. Oι επισκέψεις γίνονται σε διάστημα περίπου ενός μηνός μεταξύ τους.
 
Μετά τη θεραπεία μπορεί να ζητηθεί η χρήση κάποιων ειδικών καλτσών για να ασκείται πίεση στις φλέβες. Μικρές μελανιές γύρω από τις θεραπευμένες περιοχές συνήθως εξαφανίζονται μετά τις πρώτες 10 ημέρες. Στις μεγαλύτερες φλέβες όμως μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο.

Αποθεραπεία μετά τις ευρυαγγείες

Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες μπορεί να γίνει άμεσα. Oι πολύ έντονες δραστηριότητες πρέπει να αποφεύγονται για 24 ώρες. Το περπάτημα βελτιώνει την κυκλοφορία και επομένως συνιστάται.Προκειμένου να αποφευχθεί κατά το δυνατόν η εμφάνιση άλλων ευρυαγγειών, δίνονται συμβουλές πρόληψης για το μέλλον.

Εφόσον έχουμε αποκλείσει ότι δεν υπάρχει βαθύτερο αίτιο φλεβικής ανεπάρκειας, τα αγγεία που εξαφανίζονται δεν ξαναεμφανίζονται. Η θεραπεία δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι κάποιες άλλες φλέβες που ούτως ή άλλως θα εμφανίζονταν στο μέλλον, δεν θα εμφανιστούν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες ομορφιάς και ευεξίας, με εγγύηση ποιότητας. Προγραμματίστε μια εξατομικευμένη συμβουλευτική συνεδρία σήμερα.