Ελληνική ομορφιά: Σας αποκαλύπτουμε τα μυστικά της!

Η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου, η Ελένη της Σπάρτης και η πιο όμορφη θεά του κόσμου, η Αφροδίτη αντιπροσωπεύουν την έννοια της κλασικής ομορφιάς, σε παγκόσμιο επίπεδο. Ως γνήσιες Ελληνίδες μοιραζόμαστε τα μυστικά που μας κατατάσσουν ανάμεσα στις πιο όμορφες γυναίκες της Ευρώπης, από την αρχαιότητα έως σήμερα. Ανατρέχοντας στα αρχαία κείμενα ανακαλύπτουμε πως τα μυστικά ομορφιάς των Ελληνίδων βρίσκονται σε απλά συστατικά, όπως το μέλι, το γάλα, το ελαιόλαδο, το ροδέλαιο…

Από την ελληνική μυθολογία, οι αναφορές στην ομορφιά των γυναικών αποκαλύπτουν πως η εξαιρετική ποιότητα του δέρματος και η νεότητα μπορούν να κρατούν για πάντα! Η θεά Αφροδίτη άλλωστε, υπήρξε η νικήτρια των πρώτων καλλιστείων, με έπαθλο το μήλο που της χάρισε ο επίσης, όμορφος Πάρης.

Είναι αλήθεια, ότι το κάλλος στην αρχαιότητα θεωρείτο από τις κύριες αρετές της γυναίκας και είχε αναπτύξει δυνατή σχέση μεταξύ των μαθηματικών και της ομορφιάς. Αυτές οι χρυσές αναλογίες ή αλλιώς χρυσή τομή, θεϊκές αναλογίες ή και χρυσός κανόνας στηρίζονται στην ιδέα της συμμετρίας και της αναλογίας.

Όπως άλλωστε έχει δηλώσει και ο Fernando Pessoa: “Η ομορφιά είναι ελληνική. Αλλά η γνώση ότι είναι ελληνική, είναι σύγχρονη”.

Ανατρέχοντας στα αρχαία κείμενα ανακαλύπτουμε πως τα μυστικά ομορφιάς των Ελληνίδων

Θα πρέπει να παραδεχθούμε, όμως, πως το πορσελάνινο δέρμα και τα στιλπνά μαλλιά σχετίζονται άμεσα και με το υπέροχο κλίμα της πατρίδας μας, καθώς και με την απεραντοσύνη της θάλασσας. Αυτά τα καλά κρυμμένα μυστικά, σας αποκαλύπτουμε ευθύς αμέσως…

Ελαιόλαδο

Οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που έκαναν χρήση του ελαιόλαδου για την ενυδάτωση της επιδερμίδας. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, το ελαιόλαδο βοηθά στην αναζωογόνηση του ξηρού δέρματος και παράλληλα, επιταχύνει τη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων.

Ελιές

Πράσινες, μαύρες, τσακιστές, θρούμπες και πόσα ακόμα είδη ελιών έχουν καθημερινά θέση στο ελληνικό τραπέζι, αλλά και στη φροντίδα του δέρματος. Πλούσιες σε αντι-βακτηριακές και αντι-μυκητισιακές ιδιότητες προλαμβάνουν τις λοιμώξεις και ξεμπλοκάρουν τις λειτουργίες του δέρματος.

Θαλάσσια άλατα

Με 7 μεγάλα πελάγη, η Ελλάδα περιβάλλεται από θάλασσα. Τα θαλάσσια άλατα χρησιμοποιούνταν από την αρχαιότητα για την απολέπιση, αλλά και για τα φυσικά μεταλλικά στοιχεία που εμπλουτίζουν το δέρμα.

Θερμά λουτρά

Πρώτοι οι Έλληνες ανέπτυξαν το σύστημα που παρείχε θερμαινόμενα λουτρά στις κατοικίες. Το ζεστό νερό ανοίγει τους πόρους του δέρματος και αποβάλλει τις τοξίνες με φυσικό τρόπο.

Γάλα

Οι ευκατάστατοι πολίτες στον ελληνικό πολιτισμό απολάμβαναν λουτρά γάλακτος, ειδικά πριν από εξαιρετικές περιπτώσεις. Το γάλα μαλακώνει το δέρμα και φυσικά το μπάνιο σε γάλα είναι μια πολυτέλεια που λίγοι μπορούν να αντέξουν σε οικονομικό επίπεδο, ακόμα και σήμερα.

Φυσικά αφεψήματα

Οι Έλληνες ανέπτυξαν την παρασκευή αφεψημάτων, με τέτοιο τρόπο ώστε να αναπτύσσονται τα αιθέρια έλαια του φυτού. Σε κάποιες περιπτώσεις η προσθήκη κεριού μέλισσας ή μελιού αποτελεί μια ακόμα πιο εμπνευσμένη πρόταση. Και στις δύο περιπτώσεις, θεωρούνται ιδανικά για να ηρεμήσει ο νους και η επιδερμίδα, καθώς και για τα οφέλη των θρεπτικών τους συστατικών.

Ρίγανη

Είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται ευρέως στην ελληνική κουζίνα. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά, στοιχείο που δρα κατά της δημιουργίας ρυτίδων.

«Έλαιο της αθανασίας»

Γνωστό και ως έλαιο του ρόδου, χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για τις αρωματικές, μαλακτικές και ενυδατικές του ιδιότητες. Ειδικά για την επιδερμίδα προσφέρει έντονα αναπλαστικά και αντιγηραντικά στοιχεία, που διατηρούν τη νεανικότητα του δέρματος.

Μέλι

Οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν συχνά το μέλι σε μάσκες προσώπου και για την απολέπιση του σώματος. Το μέλι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθά επίσης, την επιδερμίδα να απελευθερωθεί από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Μεσογειακή διατροφή

Η σημερινή μεσογειακή διατροφή είναι εμπνευσμένη από τις αρχικές ελληνικές διατροφικές συνήθειες και θεωρείται η πιο κατάλληλη για τη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Χάρη στην άφθονη ποσότητα των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων διατηρεί το λαμπερό δέρμα και το σώμα λεπτό.

Ήπιο κλίμα

Λόγω της γεωγραφικής της θέσης και της θάλασσας, η Ελλάδα δεν παρουσιάζει ακραίες θερμοκρασίες. Η ελεγχόμενη υγρασία από την άλλη πλευρά, ενισχύει την απόφραξη των πόρων του δέρματος διαμέσου του ιδρώτα. Γενικά, οι κλιματολογικές συνθήκες στην Ελλάδα είναι ιδανικές για την καλή υγεία του δέρματος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες ομορφιάς και ευεξίας, με εγγύηση ποιότητας. Προγραμματίστε μια εξατομικευμένη συμβουλευτική συνεδρία σήμερα.