Αυξητική Χειλιών

Η αυξητική χειλιών (μεγέθυνση – αύξηση των χειλιών) αποσκοπεί στο να δώσει στο πρόσωπο «γεμάτα» και σαρκώδη χείλη, που αποτελούν σημαντικό στοιχείο στην καλή αισθητική του.

Τα χείλη αποτελούν ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά του προσώπου μας. Συχνά όμως το φυσικό τους σχήμα ή μέγεθος μπορεί να μην μας ικανοποιεί. Είτε θέλετε να διορθώσετε ασυμμετρίες, να δώσετε όγκο σε λεπτά χείλη, ή απλά να τονίσετε τη φυσική σας ομορφιά, η αυξητική χειλιών μπορεί να σας προσφέρει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

 

Χρήση ενέσιμων υλικών στα χείλη

Υπάρχουν πολλά είδη υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό. Κάποια από αυτά είναι περιορισμένης διάρκειας, όπως για παράδειγμα το υαλουρονικό οξύ, κ.α.

Κάποια άλλα έχουν πιο παρατεταμένο έως και μόνιμο αποτέλεσμα, όπως για παράδειγμα ανάμειξη κολλαγόνου με ακρυλικά υλικά.

Έχει κατασκευαστεί υαλουρονικό ειδικά για την αυξητική χειλιών, προκειμένου να έχει φυσικό αποτέλεσμα και ικανοποιητική διάρκεια. Το υαλουρονικό οξύ, ενώ παλαιότερα δεν είχε αρκετή διάρκεια, σήμερατην έχει βελτιώσει κατά πολύ. Στις πρώτες εφαρμογές, το αποτέλεσμα παραμένει για περίπου έξι μήνες, αλλά συνήθως όσο επαναλαμβάνει κανείς, αυξάνεται αρκετά η διάρκειά του. Έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να γίνει σταδιακά και επομένως να μην κινδυνεύει με μία αύξηση μεγαλύτερη από αυτή που θα επιθυμούσε.

Επίσης, πλεονεκτεί ως προς το ότι σε περίπτωση που το τελικό αποτέλεσμα δεν αρέσει, με χρήση ενός ενζύμου, την υαλουρονιδάση, το υαλουρονικό διαλύεται μέσα σε εικοσιτέσσερις ώρες. Μπορεί δηλαδή να επιστρέψει κανείς, αν το θελήσει, στην αρχική του κατάσταση μέσα σε 24 ώρες. Αυτό παρέχει μία επιπλέον ασφάλεια στα άτομα που πιθανόν φοβούνται ότι μπορεί να έχουν ένα αφύσικο αποτέλεσμα.

Το καλύτερο βέβαια, προκειμένου κανείς να διασφαλίσει το αποτέλεσμα που του αρέσει, είναι να κάνει την αύξηση εγχύοντας σταδιακά, τοποθετώντας μικρές ποσότητες υαλουρονικού μία φορά την εβδομάδα, μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι γνωστό ότι, το υαλουρονικό είναι ασφαλές ως υλικό, δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στην υγεία και δεν δημιουργεί αντιδράσεις – απορρίψεις από τον οργανισμό.

 

Η αυξητική χειλιών είναι ίσως η πιο παρεξηγημένη διαδικασία την οποία κάνουμε. Όλα τα άτομα που έρχονται στο ιατρείο για να διορθώσουν τα χείλια τους έχουν ένα φόβο μήπως τα χείλια τους παραμορφωθούν. Έχω “κουραστεί” να ακούω αυτό το “να μην πρηστούν τα χείλια μου” κτλ. Αντίθετα η αυξητική χειλιών έχει πάρα πολύ ωραίο αποτέλεσμα όταν γίνεται με μέτρο σιγά σιγά και λίγο λίγο. Μπορούμε να βάλουμε ελάχιστα σε σημείο που να μην φαίνεται καν η αλλαγή.

Ο κλασσικός τρόπος με τον οποίο κάνουμε αυξητική χειλιών είναι με υαλουρονικό, με έγχυση υαλουρονικού. Ευτυχώς τα υαλουρονικά που υπάρχουν σήμερα έχουν μια σημαντική διάρκεια. Βέβαια στα χείλη, η διάρκεια είναι μικρότερη από τις άλλες περιοχές. Παρόλα αυτά και πάλι διαρκούν αρκετά. Υπάρχουν ειδικά υαλουρονικά για χείλη με πολύ καλή ελαστικότητα. Αυτό είναι σημαντικό, τα υλικά αυτά είναι καινούργια. Έχουν την ιδιότητα να ακολουθούν τις κινήσεις. Τα χείλη δεν είναι ένα στατικό στοιχείο στο πρόσωπο. Είναι ένα στοιχείο το οποίο έχει κινητικότητα. Επομένως θα πρέπει ότι βάλουμε να ακολουθεί αυτή την κινητικότητα. Βάζουμε λοιπόν τα εξειδικευμένα υαλουρονικά που έχουν καλή ελαστικότητα και κάνουμε τη διαδικασία πάλι λίγο λίγο. Κάνουμε μια διαδικασία σιγά σιγά. Επομένως το άτομο αυτό βλέπει μια μικρή διαφορά στα χείλη του, περνάει τελείως απαρατήρητη στο περιβάλλον του. Δεν το καταλαβαίνει κανένας και ξαναέρχεται μετά από πχ μία βδομάδα, ένα μήνα και προσθέτουμε σιγά σιγά. Προσέχουμε να μην κάνουμε τίποτα το υπερβολικό. Κάνουμε αύξηση μόνο σε μικρά χείλη. Όχι σε χείλη που είναι ήδη μεγάλα και θα πάμε να τα κάνουμε ακόμα μεγαλύτερα. Πάρα πολλές φορές έχω αρνηθεί τη διαδικασία αυτή διότι έρχονται πολλές γυναίκες αλλά και άντρες που έχουν ήδη καλά χείλη και θέλουν να τα αυξήσουν ακόμα περισσότερο. Κάνουμε λοιπόν κάτι το διακριτικό. Το αφήνουμε, περνάει ένα χρονικό διάστημα και προσθέτουμε λίγο ακόμα.

Ο γιατρός πρέπει να είναι συμβουλάτορας. Πολλές φορές το ίδιο το άτομο ξεχνά πως ήταν και έχει την τάση να πέσει στην υπερβολή. Ο γιατρός θα το φρενάρει, θα βάλει τα όρια. Πολλές φορές σίγουρα έχουμε δει παραμορφωμένα χείλη αλλά δεν έχουμε δει τα εκατ. χειλιών που κυκλοφορούν τα οποία έχουν κάνει μια διαδικασία αλλά δεν είναι παραμορφωμένα και τα νομίζουμε για φυσιολογικά. Δυστυχώς βλέπουμε μόνο τα αφύσικα.

Υπάρχουν όμως και άλλες διαδικασίες πέραν του υαλουρονικού. Το υαλουρονικά είναι η πιο συνηθισμένη γιατί είναι η πιο εύκολη. Επειδή όμως δεν έχει μόνιμο αποτέλεσμα, μπορεί ένα άτομο εξ αρχής ή μετά την χρήση του υαλουρονικού να μπει σε μια μόνιμη διαδικασία. Εκεί είναι ιδανικό το λεγόμενο permalip. Είναι ένα ένθεμα σιλικόνης. Δεν μιλάμε για ενέσιμη σιλικόνη. Η ενέσιμη σιλικόνη έχει δώσει στο παρελθόν πολύ άσχημα αποτελέσματα. Εδώ μιλάμε για ένθεμα σιλικόνης το οποίο δεν κάνει αντίδραση στον οργανισμό και αν κάτι δεν του αρέσει είναι εύκολα αναστρέψιμο, αφαιρείται εύκολα και ξαναγυρίζουμε στην αρχική κατάσταση. Αυτά τα δύο στοιχεία είναι πάρα πολύ σημαντικά.

Παράλληλα έχει και μόνιμο αποτέλεσμα. Δεν θα μειωθεί ποτέ το αποτέλεσμα του.Mπορούμε να διαλέξουμε από διάφορα μεγέθη και να το τοποθετήσουμε. Μπαίνει εύκολα, αφαιρείται εύκολα. Η διαδικασία γίνεται στο ιατρείο με λίγο τοπική αναισθησία. Μία μικρή τρυπούλα στην μία μεριά και μία στην άλλη, η οποία μετά δεν αφήνει σημάδι και το τοποθετούμε. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι για μία βδομάδα περίπου θα είναι πρησμένα και δεν θα μπορούν να εμφανιστούν. Σε όλα τα υπόλοιπα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ασφαλής διαδικασία, αναστρέψιμη και χωρίς επιπλοκές. Πάρα πολύ σημαντικά αυτά.

Άλλη διαδικασία που μπορεί να γίνει είναι να γίνει εμφύτευση λίπους. Παίρνουμε λίγο λίπος, το φιλτράρουμε και το κάνουμε ενέσιμο στην περιοχή. Από το λίπος που θα βάλουμε, το 50% περίπου θα μείνει για πάντα και το 50% θα απορροφηθεί. Έχουμε λοιπόν ένα μόνιμο αποτέλεσμα το οποίο μπορούμε να επιτύχουμε σταδιακά.

Αυτές είναι οι 3 βασικές μέθοδοι, τις οποίες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, η κάθε μία με τα πλεονεκτήματα της και τα μειονεκτήματα της. Μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε, η μία δεν αναιρεί την άλλη. Πολλές φορές για παράδειγμα έχουμε βάλει ενθέματα σιλικόνης και προσθέτουμε και λίγο υαλουρονικό αν θέλει μια περαιτέρω αύξηση. Επομένως μπορούν να συνδυαστούν και μεταξύ τους και φέρνουν ένα πάρα πολύ καλό και κυρίως φυσικό αποτέλεσμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Δείξε μας εμπιστοσύνη και δώσε μας την ευκαιρία να σου αλλάξουμε τη ζωή… Μπορεί να είναι τόσο απλό!!!