Αντηλιακά: Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στα φυσικά και τα χημικά φίλτρα;

Κάθε καλοκαίρι τα αντηλιακά πρωταγωνιστούν στην περιποίηση του δέρματος. Η πληθώρα των προϊόντων, όμως, μας κάνει συχνά να αναρωτιόμαστε ως προς την καλύτερη επιλογή. Τα χημικά ή τα φυσικά φίλτρα, είναι ιδανικότερα; Ιδού η απάντηση!

Οι εποχές άλλαξαν και το χάδι του ήλιου γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνο. Ο ήλιος, όμως, είναι πηγή ζωής και απόλαυσης! Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε πως ή έκθεσή μας στον ήλιο, μέσα σε δεκαπέντε λεπτά, προσφέρει στο σώμα μας όση βιταμίνη D χρειάζεται καθημερινά, ενώ το χρυσαφένιο χρώμα που μας χαρίζει κάνει την επιδερμίδα μας όμορφη και άκρως, αισθησιακή!

Παρ’ όλα αυτά, όταν το δέρμα μας δεν προστατεύεται σωστά από τις ακτίνες του ήλιου, επιταχύνεται η διαδικασία γήρανσης και ταυτόχρονα, δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι για ανάπτυξη κακοηθειών.

Τα αντηλιακά προϊόντα προφυλάσσουν όσο μπορούν καλύτερα το δέρμα από τις επιθέσεις του ήλιου και βοηθούν να αποκτήσει η επιδερμίδα μας το υγιές μπρούντζινο χρώμα που ονειρευόμαστε.

Τι γίνεται, όμως, με τα αντηλιακά φίλτρα; Πρόκειται για μόρια που αντανακλούν ή απορροφούν την ηλιακή ενέργεια, με χημικά ή φυσικά στοιχεία. Πού βρίσκεται η διαφορά;

Χημικά Φίλτρα Vs Φυσικά Φίλτρα
Τα φυσικά αντηλιακά φίλτρα δημιουργούν μια ασπίδα στην επιφάνεια του δέρματος, κάποιες φορές αόρατη και άλλες πάλι όχι τόσο, αλλά στους τόνους του λευκού!

Συνήθως, περιέχουν μια πολύ λεπτή σκόνη ορυκτών, όπως οξείδιο του ψευδαργύρου και διοξείδιο του τιτανίου. Μπλοκάρουν τις ακτίνες UV και αντανακλούν το φως, προστατεύοντας τόσο από τις UVA, όσο και από τις UVB ακτίνες.

Τα προτιμούμε: Εάν έχουμε ευαίσθητο δέρμα. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική και προτείνεται από τους ειδικούς δερματολόγους ακόμα και για μωρά ή μικρά παιδιά.

Τα χημικά αντηλιακά φίλτρα, συνήθως απορροφούν τις ακτίνες του ήλιου. Με χημικές ουσίες, όπως octinoxate, octocrylene, octisalate, oxybenzone homosalate και avobenzone, δρουν ως φίλτρα απορροφώντας την ηλιακή ακτινοβολία πριν διεισδύσει στο δέρμα μας.

Η σύνθεσή τους επιτρέπει να απλώνονται εύκολα και γρήγορα στην επιδερμίδα.

Τα προτιμούμε: Λόγω της εύκολης εφαρμογής τους θεωρούνται ιδανικά και ως βάση μακιγιάζ. Προσφέρουν προστασία ευρέος φάσματος από την ηλιακή ακτινοβολία και έχουν υπέροχες, λεπτόρρευστες υφές, που απλώνονται εύκολα και απορροφώνται γρήγορα, χωρίς να αφήνουν λευκά υπολείμματα στην επιδερμίδα.

Κάποιες φορές, όμως, γίνονται αρκετά ερεθιστικά για τα πολύ ευαίσθητα ή πολύ ξηρά δέρματα. Όσον αφορά πάλι, την κινδυνολογία για τη δράση τους, επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν πως η πρόληψη που προσφέρουν κατά του καρκίνου του δέρματος είναι πολύ πιο σημαντική από τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς γύρω από την τοξικότητά τους.

Πώς επιλέγετε;
Πρώτα απ ‘όλα, κοιτάξτε τα φίλτρα. Είναι χημικά φίλτρα UV ή φυσικά φίλτρα; Δεύτερον, υπάρχουν αρώματα στο προϊόν; Κάποια πράγματα όπως τα αρώματα, το οινόπνευμα ή άλλα συστατικά ερεθίζουν το δέρμα.
Αν εξακολουθείτε να έχετε αμφιβολίες για το τι να χρησιμοποιήσετε και τι να αποφύγετε ρωτήστε κάποιον δερματολόγο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες ομορφιάς και ευεξίας, με εγγύηση ποιότητας. Προγραμματίστε μια εξατομικευμένη συμβουλευτική συνεδρία σήμερα.