Ανόρθωση Γλουτών – Μηρών

Η αισθητική των γλουτών αποτελούσαν πάντα ένα σημαντικό στοιχείο της εμφάνισης της γυναίκας και του άνδρα

Πως γίνεται;

Σε περίπτωση «πτώσης» των γλουτών, που συνήθως οφείλεται σε μεγάλη απώλεια βάρους ή στη χαλάρωση του δέρματος, λόγω ηλικίας, ο πλαστικός χειρουργός εστιάζει κυρίως στη στήριξη των ιστών της περιοχής σε μία υψηλότερη θέση καθώς και στην αφαίρεση της περίσσιας του δέρματος.

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές, που στοχεύουν στην καλύτερη στήριξη των ιστών, στη μετατόπιση του όγκου των γλουτών σε σωστό σημείο. Οι τεχνικές ταξινομούνται ανάλογα με την περιοχή όπου τοποθετούνται οι τομές. Στην πλειονότητα οι πλαστικοί χειρουργοί τοποθετούν τις τομές στο ανώτερο μέρος του γλουτού, δεξιά και αριστερά του ανώτερου σημείου της μεσογλουτιαίας σχισμής. Υπάρχουν κι άλλες τεχνικές που εφαρμόζονται ανάλογα την περίπτωση.

Ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί την περίσσια του δέρματος και ανακατανέμει το υποδόριο λίπος σε νέα πιο υψηλή θέση. Η αυξητική γλουτών μπορεί να συνδυαστεί με την ανόρθωση εάν οι γλουτοί δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο όγκο ή αν αυτή είναι η επιθυμία του ενδιαφερόμενου ατόμου, γυναίκας ή άνδρα, πάντα μέσα στα πλαίσια της επίτευξης ενός φυσικού αποτελέσματος. Οι μέθοδοι της αυξητικής γλουτών περιγράφονται στην αντίστοιχη σελίδα.

Άλλες τεχνικές, όπως πχ με χρήση πλαστικών άγκιστρων που τοποθετούνται μέσα στους γλουτούς, είναι αμφίβολης ποιότητας, δίνουν μία αρχική βελτίωση αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα ο γλουτός παίρνει ξανά την πτωτική του πορεία.

Η επέμβαση γίνεται σε χώρο νοσοκομείου. Το είδος της αναισθησίας μπορεί να είναι γενική ή επισκληρίδειος. Η διάρκεια της διαδικασίας συνήθως είναι της τάξεως των δύο ωρών. Μετά από αυτό συνήθως η παραμονή στο νοσοκομείο είναι της τάξεως των 24 ωρών ή και λιγότερο. Πολλές φορές δεν απαιτείται διανυκτέρευση στο νοσοκομείο.

Ουλές από την επέμβαση γλουτών

Την επόμενη μέρα, ανάλογα τον οργανισμό, μπορεί να γίνει σταδιακά η επιστροφή στις απλές, καθημερινές δραστηριότητες.

Ανάλογα το είδος της εργασίας, η επιστροφή στον εργασιακό χώρο μπορεί να γίνει μετά από 4-5 ημέρες, για δουλειά γραφείου, ή μπορεί να φτάσει και τις 10-15 ημέρες, για δουλειά με σωματικό κάματο.

Η καθαριότητα της περιοχής είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι οι γλουτοί είναι μία περιοχή με αρκετά μικρόβια και η πιθανότητα επιπλοκών λόγω μολύνσεων είναι πιο αυξημένη σε σχέση με άλλες διαδικασίες.

Αυξητική ή Ανόρθωση γλουτών;

Σε πολλά άτομα είναι διάχυτη η εντύπωση ότι το πρόβλημα της χαλάρωσης που έχουν στην περιοχή των γλουτών, μπορεί να διορθωθεί κάνοντας μια αυξητική γλουτών, αντί για ανόρθωση. Ο πλαστικός χειρουργός οφείλει να καθοδηγήσει σωστά κάθε ενδιαφερόμενο άτομο και να εξηγήσει ότι μόνο ένας πολύ μικρός βαθμός χαλάρωσης μπορεί να διορθωθεί κάνοντας μια αυξητική γλουτών.

Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα μέτριο ή μεγαλύτερο βαθμό χαλάρωσης η απλή αυξητική γλουτών μπορεί να φέρει το αντίθετο αισθητικό αποτέλεσμα από αυτό που προσδοκούμε. Ιδίως άτομα που διαθέτουν φυσιολογικού μεγέθους γλουτούς, μπορεί να καταλήξουν με αντιαισθητικούς, μη αρμονικούς, μεγαλύτερους, πτωτικούς γλουτούς. Είναι στα «χέρια» του έμπειρου πλαστικού χειρουργού να κρίνει ποια διαδικασία είναι κατάλληλη. Συνήθως η αυξητική γλουτών επιλέγεται ως μέθοδος για αντιμετώπιση πτωτικών γλουτών στις περιπτώσεις που αυτοί πραγματικά υπολείπονται σε μέγεθος και δεν έχουν σημαντική χαλάρωση.

Η ανόρθωση των γλουτών στις μέρες μας γίνεται όλο και περισσότερο αναγκαία, λόγω της ανάπτυξης των βαριατρικών επεμβάσεων για μεγάλη απώλεια βάρους, που καταλήγουν σε μεγάλη πτώση και χαλάρωση της περιοχής των γλουτών.

Ανάλογα το μέγεθος του προβλήματος, τα αποτελέσματα κρίνονται ικανοποιητικά από τα άτομα που έχουν προβεί στη διαδικασία, εφόσον υπάρχει πραγματική ανάγκη και ειλικρινής ενημέρωση από τον πλαστικό χειρουργό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες ομορφιάς και ευεξίας, με εγγύηση ποιότητας. Προγραμματίστε μια εξατομικευμένη συμβουλευτική συνεδρία σήμερα.