Διαμόρφωση προσώπου με αφαίρεση του buccal fat pad

Το σχήμα του προσώπου παίζει σημαντικότατο ρόλο όσον αφορά στην αισθητική του. Η έννοια της ομορφιάς είναι στενά συνδεδεμένη με συγκεκριμένες γραμμές και αναλογίες οι οποίες προσδίδουν μια ισορροπία στην εμφάνιση. Οι γραμμές αυτές και οι αναλογίες έχουν μελετηθεί διεξοδικά και έχει αποδειχτεί ότι όσα άτομα τις έχουν θεωρούνται απ’ όλους εμφανίσιμα.

Στρογγυλό πρόσωπο ή πρόσωπο με γωνίες;

Ένα από αυτά τα στοιχεία που συντελεί σημαντικά στη διαμόρφωση των σωστών γραμμών του προσώπου είναι τα μάγουλα. Υπερτροφικά μάγουλα (παρειές) δίνουν την εικόνα στρογγυλού προσώπου. Στις μέρες μας καλλίγραμμο πρόσωπο θεωρείται αυτό που έχει κάποιες γωνίες και δεν είναι τελείως στρογγυλοποιημένο.

Διόρθωση στις παρειές.

Όταν υπάρχουν υπερτροφικά μάγουλα η διόρθωση τους μπορεί να γίνει με δύο τρόπους . Ο ένας είναι η λιποαναρρόφηση και ο άλλος είναι η αφαίρεση του buccal fat pad. Η λιποαναρρόφηση γενικά δεν δίνει μεγάλα αποτελέσματα διότι απευθύνεται μόνο στο επιφανειακό στρώμα λίπους, το οποίο συνήθως είναι πολύ λεπτό και επομένως οι δυνατότητες αφαίρεσης είναι μικρές, δηλαδή συζητάμε για 1-2 χιλιοστά. Αντίθετα η αφαίρεση του buccal fat pad έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Τι είναι το buccal fat pad

Είναι ένα διαμέρισμα λίπους, το οποίο βρίσκεται στα μάγουλα αρκετά βαθιά και επεκτείνεται μέχρι τους κροτάφους. Η αφαίρεσή του μειώνει τα διογκωμένα μάγουλα και δημιουργεί «κόψιμο» σε αυτά. Επειδή η ποσότητα του είναι μεγαλύτερη από το υποδόριο λίπος, έχει τη δυνατότητα να δώσει ακόμα μεγαλύτερη εσοχή στα μάγουλα.

Πως αφαιρείται το buccal fat pad

Επειδή το buccal fat pad βρίσκεται βαθιά, το να αφαιρεθεί από εξωτερική τομή ενέχει μεγάλο κίνδυνο επιπλοκών. Για το λόγο αυτό η αφαίρεση του γίνεται μέσα από το στόμα, με μια μικρή οπή στο μέσα μέρος των παρειών, που κάνει ο πλαστικός χειρουργός.

Η διαδικασία κρατάει λίγη ώρα, αν ο πλαστικός χειρουργός είναι αρκετά έμπειρος στο να το βρίσκει με ευκολία. Δεν υπάρχουν εξωτερικές τομές και επομένως δεν υπάρχουν σημάδια.

Ο όγκος που θα αφαιρεθεί θα πρέπει να είναι τόσος όσος χρειάζεται. Ο πλαστικός χειρουργός δεν έχει κάποιο τρόπο να το μετρήσει αλλά θα βασιστεί στην εμπειρία του και για αυτό πρέπει να έχει κάνει πολλά περιστατικά αυτού του είδους.

Η διαδικασία μπορεί να γίνει με γενική αναισθησία ή με τοπική αναισθησία και μέθη.

Η αφαίρεση του buccal fat pad δεν είναι μια επίπονη διαδικασία. Τις επόμενες μέρες υπάρχει λίγο πρήξιμο στα μάγουλα, το οποίο όμως δεν είναι πολύ εμφανές. Εάν το πρήξιμο δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο τότε μπορεί κανείς να εμφανιστεί στο περιβάλλον του από την επόμενη κιόλας ημέρα, διαφορετικά μπορεί να χρειαστεί μία εβδομάδα. Για λίγες μέρες καλό είναι να τρώει μαλακές τροφές.

Η αφαίρεση του buccal fat pad στα χέρια του πλαστικού χειρουργού είναι ένα δυναμικό εργαλείο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλες διαδικασίες που συντείνουν στην διαμόρφωση του σχήματος του προσώπου. Πολλές φορές χρειάζεται να συνδυαστεί με αύξηση ζυγωματικών ή πηγουνιού δίνοντας ένα πιο αρμονικό αποτέλεσμα.

 
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες ομορφιάς και ευεξίας, με εγγύηση ποιότητας. Προγραμματίστε μια εξατομικευμένη συμβουλευτική συνεδρία σήμερα.