Οβάλ του προσώπου: Μύθοι & αλήθειες

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Η χαλάρωση στο οβάλ του προσώπου, θεωρείται ένα από τα πιο επίμονα σημάδια της γήρανσης και παρατηρείται στην πλειοψηφία των γυναικών, γύρω στην 4η ή 5η δεκαετία της ζωής τους.

Όταν λέμε ότι παρατηρούμε ”χαλάρωση του οβάλ του προσώπου” ή ότι ”το οβάλ του προσώπου μας χρειάζεται ανόρθωση”, αυτό που εννοούμε είναι ότι το σφριγηλό περίγραμμα που χαρακτηρίζει ένα νεανικό πρόσωπο, έχει αλλοιωθεί. Οι γωνίες σε πιγούνι και ζυγωματικά χάνονται και παρατηρείται πτώση του άνω και μεσαίου τμήματος του προσώπου και τετραγωνισμός του σαγονιού.

Αν και είναι ευρέως γνωστό ότι το φαινόμενο αυτό οφείλεται στην επιδερμική γήρανση, τα αίτια είναι δυστυχώς πολύ πιο σύνθετα. Για αυτό και σε αυτό το άρθρο θα επιβεβαιώσουμε αλήθειες και θα καταρρίψουμε μύθους γύρω από αυτό το πολυσυζητημένο θέμα!

Ορίστε λοιπόν, τι πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζεις αν σε ενδιαφέρει το συγκεκριμένο ζήτημα:

1.
Η πιο σημαντική αιτία της πτωτικής πορείας του προσώπου είναι η μείωση του κολλαγόνου και ελαστίνης που προκαλείται από εξωγενείς παράγοντες, αλλά και η ανακατανομή του λίπους του προσώπου από πάνω προς τα κάτω. Στα λιπαρά μάλιστα και πιο βαριά δέρματα η χαλάρωση αυτή παρατηρείται νωρίτερα.

2.
Με ασκήσεις στο σπίτι, μαλάξεις, κρέμες και ειδική διατροφή για την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης χαλάρωσης, μπορούμε να δούμε διαφορά, αλλά δεν μπορούμε να πετύχουμε τα αποτελέσματα που θα πετυχαίναμε με μία εξειδικευμένη θεραπεία όπως ραδιοσυχνότητες, skin needling ή θεραπείες υπερήχων.

3.
Η συστηματική λήψη πρωτεϊνών στην διατροφή όπως αυγά, άπαχο κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, ψάρια, γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών και όσπρια, μπορούν να καθυστερήσουν την εμφάνιση (ή την επανεμφάνιση μετά από αντιμετώπιση) του φαινομένου. Γιατί ας μην ξεχνάμε πως οι πρωτεΐνες συντηρούν την μυϊκή μάζα, όχι μόνο του σώματος μας αλλά και του προσώπου μας.

4.
Ένα σωστό οβάλ προσώπου, συνδέεται άμεσα με την ποσότητα του λίπους αλλά την θέση του λίπους στο πρόσωπό μας. Η τροποποίηση των περιοχών λίπους οδηγεί σε μείωση του περιγράμματος, δηλαδή περιοχές που χάνουν λίπος, είναι το μέτωπο και τα μάγουλα και περιοχές που το λίπος αυξάνεται, είναι το στόμα και το σαγόνι.

5.
Η χαλάρωση του οβάλ του προσώπου, δεν αντιμετωπίζεται με καμία ειδική δίαιτα! Ακόμα και αν χάσουμε πάρα πολλά κιλά και μειωθεί το λίπος στο πρόσωπό μας, πάλι το δέρμα θα μείνει χαλαρό και πεσμένο, απλά θα είναι λιγότερο πρησμένο.

6.
Η εμφάνιση της χαλάρωσης αλλά και η αντιμετώπισή της διαφέρει από άτομο σε άτομο. Παίζουν ρόλο γενετικοί παράγοντες, κληρονομικότητα, εξωτερικοί παράγοντες αλλά και συνήθειες, που καθιστούν και την εμφάνιση της χαλάρωσης αλλά και την αντιμετώπισή της πιο εύκολη ή πιο δύσκολή.

7.
Τελευταίο και πιο σημαντικό: Η μονόπλευρη προσέγγιση για την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης χαλάρωσης που παρατηρείται πολλές φορές από κάποιους πλαστικούς χειρουργούς που ευνοούν την χρήση ενέσιμων είναι λάθος και πολλές φορές καταλήγει σε ένα πρησμένο πρόσωπο! Επειδή τα αίτια της εμφάνισής της είναι πολύπλοκα, η αντιμετώπισή της είναι επίσης πολύπλοκη και δύσκολη. Οπότε πάντα πρέπει να προτείνεται συνδυαστική θεραπεία και πλήρως εξατομικευμένη στις ανάγκες του κάθε ενδιαφερόμενου!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες ομορφιάς και ευεξίας, με εγγύηση ποιότητας. Προγραμματίστε μια εξατομικευμένη συμβουλευτική συνεδρία σήμερα.